Tas būtu bijis tikai loģiski, ja, sākoties pasaules hokeja čempionātam, mēs Latvijas grāmatnīcās varētu ieraudzīt vismaz dažas Latvijas hokejam un hokejistiem veltītas grāmatas, bet šoreiz tā nebija. 

Kirova Lipmana laikos pirms 15 gadiem tika izdotas vismaz divas grāmatas, viena no tām ar Hokeja federācijas atbalstu. Biju cerējis, ka beidzot dienas gaismu ieraudzīs martā mirušā kolēģa Marisa Andersona jau pirms vairākiem gadiem pabeigtā biogrāfiskā grāmata par Kirovu Lipmanu, bet nekā...

Toties ar savu spītīgo raksturu mūs atkal iepriecinājis bijušais Rīgas “Dinamo” un Latvijas izlases galvenais treneris Ēvalds Grabovskis, kurš neilgi pēc savas astoņdesmitgades atzīmēšanas par saviem privātajiem līdzekļiem un ar bijušā Latvijas izlases kapteiņa Harija Vītoliņa finansiālu atbalstu izdevis reprezentatīvu mūsu valsts hokeja dzīves apkopojumu “Hokeja ģimene.” Ēvalds pats to sauc par albumu, jo bilžu 236 lpp. tiešām ļoti daudz. Taču netrūkst arī kvalitatīva, tikai Grabovskim vien raksturīga teksta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp