1996. gada 10. jūnijā Sandis Ozoliņš ar Kolorādo "Avalanche" komandu kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempioni. Ozo ir vienīgais Latvijas hokejists, kuram izdevies izcīnīt šo prestižo trofeju.

Stenlija kausa finālu 2002. gadā sasniedza Artūrs Irbe ar Karolīnas "Hurricanes", 2010. gadā Oskars Bārtulis ar Filadelfijas "Flyers" un 2013. gadā Kaspars Daugaviņš ar Bostonas 'Bruins", taču latviešu pārstāvētās komandām nācās samierināties ar zaudējumu. 2003. gadā Ozo ar Anahaimas "Mighty Ducks" komandu iekļuva NHL finālā, taču vēlreiz Stenlija kausu leģendārajam Latvijas hokejistam neizdevās izcīnīt.

1995./96. gada sezonā Ozoliņš no Sanhosē "Sharks" komandas tika aizmainīts uz Kolorādo "Avalanche" vienību, kurai tā bija pirmā sezona NHL. Denverā bāzētais klubs iepriekš atradās Kvebekā, un tā nosaukums bija "Nordiques". Jau pirmajā sezonā "lavīnas" komanda ar jauno mājvietu un jauno nosaukumu tika kronēta par NHL čempioni. Un liela loma panākuma kaldināšanā bija uzbrukumā lieliski spēlējošajam aizsargam Ozoliņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp