Otro gadu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" cerībām par izslēgšanas spēļu otro kārtu kāju priekšā pielika Kalifornijas komanda Losandželosas "Clippers". Kristapa Porziņģa pārstāvētā vienība sērijā atradās vadībā ar 2-0, bet septiņos mačos nācās atzīt pretinieka pārākumu. Kas "Mavericks" neizdevās šajā sērijā, un kāda izskatās Teksasas kluba tuvākā pārskatāmā nākotne?

Netrūkst Latvijā līdzjutēju, kuri kritizē Lukas Dončiča demonstrēto sniegumu, bet slovēnis ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc šajā sērijā tika aizvadītas septiņas spēles. Izslēgšanas spēlēs var lepoties ar žilbinošu statistiku - vidēji 35,7 punkti, 10,3 rezultatīvas piespēles un 7,9 atlēkušās bumbas.

Uzbrukumā Dalasas superzvaigzni nebija iespējams apturēt pat vienam no līgas labākajiem aizsardzības speciālistiem Kavai Lenardam. Galvenais iemesls, kāpēc epizodiski Dončiča lietderība kritās, bija viņa milzīgais minūšu skaits. Piemēram, septītās spēles otrajā puslaikā aizsargs laukumā atradās gandrīz visu laiku. "Mavericks" jau pēc viņa debijas sezonas apzinājās, ka kluba kodols ir jābūvē tieši ap Luku.

Protams, šajā sērijā daudzi basketbola fani kritizēja arī Porziņģa veikumu, kurš nebija kā otrā zvaigzne blakus Dončičam, bet ir vērts uzsvērt, ka Kristaps izslēgšanas spēlēs tika daudz mazāk izmantots nekā regulārajā sezonā, ko arī apliecina statistika. Piemēram, regulārajā sezonā liepājnieka "usage rate" (USG%) bija 26,5%, bet "play-off" šis skaitlis nokritās līdz 16,2%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp