Nupat, pieminot komunistiskā genocīda 80. gadadienu, kad uz Krievijas nomalēm tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, atlūkojāmies uz vienu no tumšākajām lappusēm Latvijas vēsturē. Lai arī lielākajai daļai nācijas šī diena atgādina par savu vai citu ģimeņu piedzīvotajām ciešanām, šķiet, netrūkst arī tīrradņu, kas joprojām ir sajūsmā par Krievijas totalitāro varu un tās lielisko vadoni.

Pie dažādiem ar Krieviju vai Baltkrieviju saistītiem rakstiem ar apbrīnojamu regularitāti parādās komentāri, kuru autori attaisno abu to vadītāju pastrādātos noziegumus. Attaisno uzbrukumus civiliedzīvotājiem, ieslodzīto spīdzināšanu, terorismu un diktatūru.

Protams, nav skaidrs – tie ir tā saucamie Kremļa troļļi, cilvēki ar apbrīnojami īsu atmiņu vai arī vienkārši absolūti bezsmadzeņu idioti, kuri tiešām vēlas dzīvot režīmā, kurā rakstus ziņu portālos komentēt nemaz nebūtu iespējams. Pēdējais būtu gluži kā nevis vienkārši kāpt virsū pļavā izkaisītiem grābekļiem, bet gan lēkt tiem virsū tā, lai belziens pa pieri izslēdz uz līdzenas vietas.

Tā, piemēram, pie raksta par preses konferenci ar Protaseviču, kuru tur apcietinājumā un spīdzina pēc Baltkrievijas valsts īstenotas lidmašīnas nolaupīšanas, bija šādi komentāri:

- “Nu galīgi neizskatās sists un spīdzināts.”

- “izskatas ka puika aptaisijies pa istam”

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X