Šovakar teju katrā sētā skanēs līgodziesmas, kursies ugunskurs vai vismaz grils un tiks klāts ēdieniem bagāts galds. Siera ritulis, groziņš ar pīrāgiem, rabarberu plātsmaize, kāda salātu bļoda, grilēta gaļa, katliņš ar auksto zupu, krūka ar miestiņu. Saulgriežu nedēļas nogale tikai sākusies, noēšanās briest pamatīga, bet ko par to teiks tavas auguma aprises? Kā gardi baudīt, bet pēc tam sev nepārmest?

Latvietis kā jau latvietis - ja svētki, tad bagātīgi klāti galdi un vienalga vai ziema, vai vasara. Siltus kartupeļus ar cepeti nomaina salātu bļoda un šašliks, pīrādziņi un plātsmaizes savu vērtību nezaudē nevienā gadalaikā. Vasarsvētkos vēl pievienojas aukstās zupas katls un kādi fiksie marinējumi kopā ar mazsālītiem gurķiem. Garšīgi jau bez gala, bet, ja svētki ilgsti vairākas dienas un galdi bagātīgi klāti - ko darīt, ko un kā ēst, lai pēc svētkiem nav rūgta piegarša, uzkāpjot uz svariem?

Lasot latviešu tautas dziesmas, skaidrs, ka bez siera arī alus bija Jāņu tēvam jārūpē, un šā dzēriena baudīšana šajos svētkos notiek arī šobaltdien. Ko par to domā fitnesa trenere? Viņa izteicās gana skarbi un tieši:

"Ja tavs mērķis ir nākamā rītā slikta pašsajūta, aizpampušas acis, sāpoša galva, tad nevarēšu neko vairāk par Alka-Seltzer ieteikt, bet, ja Jāņus pavadīsi dejās, aktivitātēs, saullēkta sagaidīšanā, lēkšanā pāri ugunskuram, tad pāris kausiņi vieglā alus vasaras saulgriežos nesagraus tavus mērķus figūras uzturēšanā."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest