Domājot par apslēptiem dārgumiem, prātā nāk nacistu paslēptās bagātības vai liecības par senu impēriju zudušo spozmi. Taču arī mūsdienās notiek dārgumu medības, kurās nākas likt lietā izdomu un apķērību, bet dažreiz - arī atdot dzīvību.

Bīla kriptogrammas

200 gadu laikā nevienam tā arī nav izdevies atšifrēt slepenu kodu un atrast 50 miljonu eiro vētru dārgumu kalnu - zeltu, sudrabu un dārgakmeņus. Tiek uzskatīts, ka 19.gadsimta 20.gados bagātības kādā vietā Bedfordas apgabalā, ASV Virdžīnijas štatā, paslēpa zeltracis vārdā Tomass Bīls. Viņš esot kādas iebraucamās vietas īpašniekam atdevis kasti, kurā atradās trīs kriptogrammas, un pats pēc tam vairs netika redzēts. Saimnieks pēc vairākiem gadiem šifrētos tekstus atdeva draugam, kurš 1885.gadā publicēja šo mīklaino stāstu.

Kastē atradās trīs kriptogrammas, no kurām līdz šim izdevies atšifrēt tikai vienu. Pirmajā aprakstīta bagātību atrašanās vieta, otrajā uzskaitīts, kādas bagātības tikušas apslēptas, savukārt trešajā norādīti bagātību īpašnieki un to tuvākie radinieki. Atšifrēta vienīgi otrā kriptogramma.

Tajā norādīts, ka paslēptas apmēram trīs tonnas zelta, sudraba un dārgakmeņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X