Tikko par čempionu "Ultimate Fightning Championship" (UFC) 56,7 kilogramu divīzijā kronēja Brendonu Moreno. Viņš ir pirmais meksikānis, kuram ap vidukli aplikta josta, kuru ir spējīgi izcīnīt tikai paši labākie meistari jauktajā cīņas mākslā (MMA). Moreno karjerā bijis brīdis, kad viņam UFC durvis gandrīz aizvērās uz visiem laikiem.

Moreno piedzima vienā no Meksikas lielākajām pilsētām Tihuanā, kura robežojas ar Kalifornijas štatu. Viņa vecāki iztiku pelnīja ar pinatu ražošanu. "Mani vecāki vienmēr ir bijuši ļoti pieticīgi un ar ļoti atbildīgi attiekušies pret savu darbu. Visi apkaimes bērni no maniem vecākiem vēlējās saņemt pinatas," stāstīja cīkstonis vienā no UFC intervijām. Moreno bērnībā mocījās ar liekā svara problēmām, un 12 gadu vecumā viņu māte pieteica cīņas sporta klubā, lai dēls nomestu lieko svaru. Sākumā zēns profesionāli nemaz nevēlējās aizrauties ar cīņu sportu, bet gribēja kļūt par advokātu. "Draugiem teicu, ka palīdzēšu izkļūt no nepatikšanām, ja kļūšu par advokātu," sacīja Moreno. Tomēr beigās izvēle par labu krita cīņas sportam.

"Izvēlējos šo sporta veidu, jo tas mani disciplinēja un palīdzēja kļūt labākam cilvēkam," sarunā ar ESPN teica meksikānis.

Debiju MMA sportists piedzīvoja 2011. gada aprīlī Meksikā. Sākotnēji viņš bija viduvējs cīkstonis – trīs zaudējumi un sešas uzvaras divu gadu laikā.

2014. gadā debitēja Pasaules cīņas federācijas turnīrā. Aizvadītajās piecās cīņās apņēmīgais Moreno nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, un viņš kļuva par čempionu 56,7 kilogramu divīzijā jeb mušas svarā (flyweight). Pēc šā panākuma viņu uzrunāja "The Ultimate Fighter" promoteri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp