Sieru, sieru, Jāņa māte, alu, alu, Jāņa tēvs, – jā, latvju dainās neko par grilētu gaļu jeb šašliku neatrast, tomēr fakts paliek fakts – gaļas marinēšana un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu ne tikai visas vasaras, bet arī saulgriežu tradīciju katrā mājā, kurā ēd gaļu.

Lai arī tirdzniecības vietās piedāvājums ir plašs, nav noslēpums, ka pirmssvētku laikā plaukti mēdz būt tukši, un rosīgākie saimnieki atzīs – pašu gatavots vienmēr ir labāks. Tam mēs arī piekrītam, jo tikai tā tu vari būt pilnīgi drošs par to, kāda ir gaļas kvalitāte un kādas sastāvdaļas pievienotas marinādei, kā arī tikt pie tāda rezultāta, kādu visvairāk kārojas.

Tomēr, lai arī grilēšanas prieki reti kuram ir sveši, allaž ir daudz jautājumu, sākot ar gaļas izvēli, marinādes sastāvdaļām un beidzot ar pašu grilēšanas procesu.

Aicinājām uz sarunu restorāna “FERMA” šefpavāru Māri Astiču, lai ieviestu skaidrību būtiskākajos jautājumos: kas jāzina par grilu un oglēm? Kādu gaļu un cik daudz izvēlēties? Kāpēc etiķa marinādes nav ne tuvu labākā izvēle? Ko darīt ar šašliku nākamajā dienā? Kā arī šefpavārs atklāja divas savas iecienītākās gaļas marinādes un īpašo mērci, kas šašliku padarīs tuvu izcilībai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest