Droši vien nevienam vairs nebūs liels noslēpums, ka neesmu pats kvēlākais Jūlijas Stepaņenko fans un neuzskatu, ka viņai ir gluži pilns rublis. Kad domāju, ka esmu no šīs deputātes dzirdējis pilnīgi visu, izrādījās, ka mani tomēr ir iespējams pārsteigt. Proti – 17. jūnija rītā Saeimas debatēs Jūlija paziņoja, ka infektologi ar Ugu Dumpi priekšgalā ir gluži kā tādi ciema šamaņi.

Jūlija Stepaņenko, runājot par nabaga nevakcinētajiem studentiem, kurus ļaunās augstskolas plāno ar varu piespiest pašiem apmaksāt savus Covid-19 testus, teica šādi:

“Mazliet par skopumu paturpinot. Mēs zinām, ka ir izpļakarēta nauda, vismaz tā, ko mēs zinām. Šobrīd ir pieci pētījumi, kuri nav aizgājuši īsti studentiem, kuri ir aizgājuši dažādiem infektologiem, kuri tagad tā kā tādi ciema šamaņi stāsta: “Ziniet, jums šodien līst lietus tāpēc, ka jūs esat sliktas dāvanas nesuši dieviem.” Un tas ir apmēram tas stils, kādā mēs redzam to izturēšanos pret Latvijas sabiedrību no piebaroto infektologu puses. Mēs runājam par Ugu Dumpi, kurš ir piedalījies šajos pētījumos, kuri beigās, izrādījās, pilnīgi nekam nav derīgi. Mēs redzam, ka vienkārši notiek ņirgāšanās par cilvēkiem.”

Teiksim tā – ja infektologi, kas ir vienīgie, kuriem vispār vajadzētu publiski izteikties par Covid-19 un pandēmiju, ir kā tautas dziednieki, tad man bail meklēt kontekstā iederīgu salīdzinājumu pašai Stepaņenko. Jo nebūtu korekti lietot vārdus – ciema pamuļķis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X