Kopš jūnija vidus cilvēkiem, kuru rīcībā ir Covid-19 sertifikāts, piešķirti dažāda veida atvieglojumi. Lai saņemtu sertifikātu, personai jābūt vakcinētai, izslimojušai Covid-19, vai arī jāsaņem negatīvs testa rezultāts. Tiesa, atvieglojumi negatīva testa saņēmējiem un vakcinētajām/pārslimojušām personām atšķiras. Pēdējā laikā soctīklos uzvirmojušas dažādas diskusijas par veidiem, kā šo sertifikātu iegūt; soctīklu lietotāji apspriež, vai šos sertifikātus iespējams viltot, bet citi meklē ar koronavīrusu inficētus cilvēkus, lai speciāli no viņiem šo vīrusu “saķertu”. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) gan brīdina - šie cilvēki neapzinās, ar ko viņi riskē.

"Runājot par tā saucamajām “kovidballītēm”, jāuzsver, ka tas ir īpaši riskants pasākums. Gan SPKC, gan Covid-19 nodaļās strādājošie mediķi norāda, ka neviens nevar paredzēt, cik viegli vai smagi infekcija tevi skars. Reizēm cilvēkam šķiet, ka, ja viņš ir praktiski vesels un bez blakus saslimšanām, tad Covid-19 viņu neietekmēs. Turpretī mediķu novērojumi apliecina pretējo - vīruss var smagi skārt arī cilvēkus, kuru veselības stāvoklis līdz šim bijis teicams.

Jāņem vērā, ka arī pēc izslimošanas organisms ilgstoši var būt novājināts, un, lai atjaunotu veselību, nepieciešamas dažādas rehabilitācijas,” skaidro Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X