Eiropas čempionāts futbolā 11 stadionos turpinās pilnā sparā. Atļautais skatītāju skaits futbola dueļu vērošanai klātienē katrā valstī atšķiras, bet īpaši uz pārējo fona izceļas spēles Budapeštā. Mači notiek Ferenca Puškāša stadionā, kur "Euro 2020" cīņas atļauts vērot maksimāli iespējamajam skatītāju skaitam jeb vairāk nekā 60 tūkstošiem. Vienu no spēlēm nesen klātienē apmeklēja arī latvietis Arnis Tunte.

To, ka atmosfēra Budapeštas stadionā ir brīnišķīga, atgādinot laiku pirms globālās pandēmijas, varēja redzēt tālrādes ekrānos jau pirmajā mājinieku izlases spēlē, kad Ungārijas izlase 15.jūnija vakarā ar 0:3 piekāpās pagājušā turnīra čempionei Portugālei.

Dziesmas, saukļi, aplausi, pirotehnika, elektrizēta atmosfēra - tas viss raksturoja tā vakara notikumus, kurus klātienē pieredzēja arī latvietis Arnis Tunte ar dzīvesbiedri.

Arnis ikdienā zināms kā pludmales volejbola spēlētājs, treneris, sacensību rīkotājs un arī klasiskā volejbola komandas "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" menedžeris, bet 15.jūnija vakarā viņš bija viens no vairāk nekā 60 tūkstošiem futbola fanu, kas klātienē vēroja Portugāles un Ungārijas izlašu pretstāvi.

"Izdevās būt daļai, manuprāt, vēsturiska notikuma. Pēc šī lielā pārtraukumā visā pasaules sportā likās ļoti iespaidīgi, ka klātienē spēli vēro 67 vai 68 tūkstoši skatītāju. Ne sekundi nenožēloju, ka atbraucu," par savām sajūtām KLIK pastāstīja Tunte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp