Jo plašākas iespējas komunicēt, jo krasāk novērojams viedokļu grupu noslāņošanās tendence. Cilvēki meklē domubiedrus, nevis vēlas strīdēties ar pretēji domājošajiem. Kāpēc tā? Kamdēļ Artjomam neinteresē „šamaņa Dumpja domas“, Mārai nav svarīgs Maksima viedoklis un viena fotogrāfija telefonā panāca vairāk nekā valsts propaganda sabiedrības vakcinācijas iedvesmošanai?

Esam nonākuši līdz uzskatu koridoru (the opinion corridor vai Gesinnungskorridor) ērai. Vairs nedzīvojam vienā telpā, bet sadalāmies pa uzskatu koridoriem. Ar to saprotot šauru saziņas telpu, kurā iespējam pārvietoties tikai vienā virzienā un katrs pretimnācējs ir traucējošs. To viegli vizualizēt. Vai šādi koridori ir ilgi lietojami? Vai tie ir eksistējuši arī agrāk, tikai pandēmijas un internets mums to parādīja uzkrītošā veidolā? Jā, iespējams, ka tā ir bijis jau ilgi, bet tendence pamanīta nesen.

Antjoms kopā ar savu ģimeni (7 cilvēki) ieradušies Sanmarino no Rīgas ar automašīnu. Brauciens aizņēmis 26 stundas. Taču viņus neinteresē vietējās itāliešu picas vai Adrijas jūras viļņu mirdzums. Ģimene ieradusies, lai iegūtu pašu svarīgāko – krievu vakcīnu Sputņik. To šajā mikrovalstī var iegādāties ikviens tūrists. „Mēs, šķiet, esam pirmie vakcīnu tūristi no Latvijas„ – skaidro Artjoms. Uzsverot, ka mājās ir iespējams iegādāties bez maksas Pfizer un Moderna, bet viņi 100% vēlas tikai un vienīgi Sputņiku, kas esot vislabākā vakcīna pasaulē. Intervijas brīdī 26 gadus vecais Artjoms jau ir saņēmis Sputņik injekciju un ir ļoti apmierināts.

CopyLinkedIn Draugiem X