Desmit minūtes! Tieši tik daudz laika sarunai ar vienu no šā brīža populārākajām popzvaigznēm Edu Šīranu mums tika atvēlēts, piekodinot, ka jautājumus drīkst uzdot tikai par jaunāko singlu "Bad Habits", kas dienas gaismu kopā ar Deiva Maijera (Dave Mayers) režisēto video ieraudzījis 25. jūnijā. Tomēr mēs pajautājām arī par pandēmiju un tās ietekmi uz viņa radošo dzīvi, paša Eda "sliktajiem ieradumiem", viesošanos Latvijā un, protams, futbolu. Kas neriskē, tas nevinnē! Saruna notika dažas dienas pirms jaunā singla izdošanas. 

Sveiks, Ed! Prieks tevi redzēt!

Man arī prieks. Kā klājas?

Paldies, labi. Kā tev?

Man viss labi. Anglijā spīd saule, notiek futbola čempionāts, visi to skatāmies. Ar prieku sniedzu intervijas.

Ir jauki atkal tikties pēc ilgāka laika. Pagājuši divi gadi kopš tava koncerta Rīgā, daudz kas pa šo laiku noticis…

Ir bijis laiciņš, bet esmu priecīgs, ka varu atkal izdot jaunu mūziku, jo kādu laiku neko jaunu neesmu izdevis. Ir patīkams satraukums atkal runāt ar medijiem. Man žēl, ka nevaru sniegt intervijas klātienē, bet ir ļoti forši runāt arī ar Zoom starpniecību.

Vēlos tomēr nedaudz pieskarties pandēmijai. Mūziķi tās sākumā sadalījās divās nometnēs – vieniem atvērās radošās slūžas un tapa jauna mūzika, citiem bija šoks un nekas jauns neradās. Kurā nometnē esi tu?

Sākumā es mēģināju sacerēt dziesmas katru dienu, bet beigās atskārtu, ka nav jau īsti par ko rakstīt. Mēģināju rast iedvesmu un atradu sev jaunas nodarbes – sāku gleznot. Sieva tajā laikā bija stāvoklī, un mēs sākām gatavoties mazuļa nākšanai pasaulē. No koka uztaisīju bērnam mājiņu, pievērsos galdniecībai. Kas vēl? Tas bija labs laiks, lai sāktu kādu jaunu nodarbi.

Tiesa. Starp citu, sveicu ar bērniņu! Tas ir ļoti jauki.

Liels paldies!

Beidzot jau pandēmijai redzam gaismu tuneļa galā, taču galvenais mūsu sarunas iemesls, protams, ir jauna mūzika. 25. jūnijā klajā nāk jauna dziesma "Bad Habits" (Slikti ieradumi). Pastāsti, lūdzu, visu par šo jauno singlu!

Man ir daži slikti ieradumi, daži pavisam slikti… Sacerēju šo dziesmu janvārī, un skaņas dizainā šī būtiski atšķiras no visa iepriekšējā. Nebiju nekad pirms tam ierakstījis deju gabalu, ar jaudīgu basu. Es vienkārši ceru, ka cilvēkiem patiks šī dziesma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp