Neuzskatu, ka visiem Saeimas deputātiem būtu mani cieši jāciena, sirsnīgi jāmīl un atzinīgi jāvērtē manu rakstu iespaidīgo pievienoto vērtību. Nav arī tā, ka es būtu dziļi ņēmis pie sirds kādu man personīgi veltītu stingrāku vārdu. Tomēr tas, ka Saeimas deputāts un Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Iesalnieks publiski par miskasti nosauca vienu no lielākajiem valsts medijiem, nedaudz lika atkārties žoklim. Kāds acīmredzot sarijies drosmi.

Taču tieši šāda bija Iesalnieka atbilde uz kādu manu pilnīgi korektu tvītu. Vēlāk kādā citā diskusijā deputāts savu domu papildināja vēl vairāk: ““Miskaste” tam melu un propagandas kantorim vēl ir ļoti kulturāls apzīmējums.” Tātad nu jau apvainojot portālu arī melu un propagandas izplatīšanā.

Kas tad Jānim lika tik ļoti aizsvilties? Savā twitter profilā deputāts bija publicējis attēlu, kurā Ogres gājēju tilts izgaismots Ungārijas karoga krāsās, ar komentāru: “Solidarizējoties ar Ungāriju brīdī, kad tai uzbrūk visi Eiropas pseidoliberāļi, šovakar Ogres gājēju tilts ir izgaismots Ungārijas karoga krāsās. Paldies Ogres novada mēram Egilam Helmanim par iniciatīvu!”

NA iepriekš bija paudusi iespaidīgu sašutumu par to, ka premjers Krišjānis Kariņš Eiropadomes ietvaros Briselē parakstījis atklātu vēstuli, kas tapusi, reaģējot uz jauno Ungārijā pieņemto likumu, tādējādi paužot valsts nostāju šinī jautājumā. Tas esot bijis vienpersonisks premjera viedoklis, kuru iepriekš esot vajadzējis saskaņot ar pārējo valdību. Ko viņam, protams, nebija jādara.

Ņemot vērā NA satraukumu par vienpersoniski un nesaskaņojot ar pilnīgi visiem pieņemtiem lēmumiem, uzdevu Jānim likumsakarīgu jautājumu par Ogres tiltu Ungārijas krāsās: “Vai ir bijis kāds Ogres iedzīvotāju vai domes balsojums par šo jautājumu un Helmanis runā visas pilsētas vārdā? Iedzīvotājiem vajadzētu pieprasīt paskaidrojumus. Touche, Jāni.” Droši vien dubultmorāles tabletes bija pārāk grūti norīt, tāpēc deputāta kungs nolēma izlīdzēties ar apvainojumiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X