Ir pagājis mēnesis, kopš amatā stājies jaunais labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP). Intervijā portālam TVNET ministrs iepazīstināja ar savām prioritātēm, ieskicēja situāciju sociālās aprūpes jomā, kā arī komentēja savu tiešo un nereti skandalozo politisko stilu.

Kādas ir galvenās atziņas, ko esat guvis par situāciju labklājības nozarē kopš stājāties amatā?

Kopumā ar Labklājības ministrijas paspārnē esošiem jautājumiem esmu strādājis arī manā iepriekšējā kapacitātē Eiropas Komisijā Briselē. Tur astoņus gadus strādāju, uzraugot Latvijas ekonomiku, kur viens no sektoriem, protams, bija jautājumi, kas skar Labklājības ministriju – pensijas, bezdarbnieki, pabalsti, un tā tālāk. Tāpat, strādājot pie valsts budžeta veidošanas Saeimā, ar Labklājības ministriju saistītie jautājumi man kļuva labi zināmi, guvu ieskatu arī par ministra darba specifiku un galvenās vadlīnijas.

Strādājot Saeimā, jūs izcēlāties ar tiešu komunikācijas stilu, nereti oponējot valdības lēmumiem. Tāpat, kopš esat uzsācis ministra darba gaitas, ar saviem izteicieniem esat spējis sacelt nevienu vien vētru Latvijas politikā. Vai uzskatāt, ka šāda pieeja politiskajam procesam atstās pozitīvu iespaidu uz jūsu un JKP ilgtermiņa popularitāti?

Problēmas, kuras aktualizējām Saeimā, piemēram, jautājumos saistībā neizpildīto vakcīnu iepirkumu, āra terašu atvēršanu un skatītāju klātbūtnes nodrošināšanu Pasaules hokeja čempionāta spēlēs, manuprāt, palīdzēja valdībai pieņemt saprātīgus un normālus lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X