Nav noslēpums, ka dzīvojam trakā laikā, jo pandēmija šķiet atstājusi ietekmi teju uz katru sfēru. Nupat liekas, ka varam mazliet brīvāk uzelpot, tomēr ievērojot visus piesardzības pasākumus. Viena no jomām, kas ļoti būtiski cieta, - ēdināšanas iestādes. Ilgu laiku tās varēja darboties, tikai piedāvājot ēdienu līdzņemšanai vai ar piegādi, bet nu vaļā ir terases un daudzviet atgriežas iespēja baudīt maltīti arī iekštelpās. Kāds bija šis laiks, kas ir mainījies un kādu redz nākotni, sarunā atklāj restorāna "JOHN" šefpavārs Kristaps Sīlis.

Lai arī ēdināšanas iestāžu dzīve šobrīd vairāk vai mazāk atgriežas formā, kuru zinājām pirms pandēmijas, ierobežojumi vēl pastāv un sekas ir un būs vēl jūtamas. Vairākas kafejnīcas un restorāni savas durvis ir slēguši, iespējams, pavisam, bet ir arī drosmīgie, kas, spītējot situācijai, ar jaunu sparu un apņemšanos darbību nu tikai sāk. Viens no šādiem veiksmes stāstiem ir restorāns "JOHN", kura "stūrmanis" jeb šefpavārs ir jaunais un talantīgais Kristaps Sīlis.

Tavuprāt, ēdienu gatavošana līdzņemšanai pandēmijas laikā ir izdzīvošana vai tomēr bizness ar pelņu?

Nekas nav tikai melns vai balts. Zinu vietas, kas šo visu izmantoja un taisīja biznesu, piedāvāja lētu, zemas kvalitātes preci, un cilvēki bija spiesti pasūtīt - tie, kas negribēja paši gatavot katru dienu.

Un otra monētas puse - tie, kuriem nebija izvēles, kurus piespieda apstākļi, kuri mainīja konceptu, lai nodrošinātu vismaz kādu restorāna darbību, lai nodrošinātu saviem darbiniekiem darba vietas un ieņēmumus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest