Visā pasaulē valda pandēmija, iedzīvotāji sadalījušies karojošos klanos, praida gājienu salīdzina ar skolēnu Dziesmu svētkiem, bet mūziķi atceļ koncertus, lai “nediskriminētu” savus klausītājus. Ir nebijis karstuma vilnis, kas daudzviet pasaulē rezultējies iespaidīgos ugunsgrēkos, Krievija franču šampanieti pārdēvējusi par dzirkstošo vīnu, kamēr deputāti smaidīgi pozē ar Dāvida zvaigznēm pie krūtīm. Tomēr beidzot izkristalizējusies pati lielākā problēma – uz Rīgas ielām uzstādītie satiksmes mierināšanas stabiņi.

Stabiņu izvietošana uz Tērbatas un Bruņinieku ielas, kā arī citviet Rīgā, pārsteidza visus nesagatavotus. Satraukti bija teju vai pilnīgi visi. Autovadītājiem bija pretenzijas pret auto satiksmes sabojāšanu, bet vēstures entuziasti bija šokēti par to, ka stabiņi pieskrūvēti tik ļoti svarīgajam vēsturiskajam bruģim. Savukārt vairāki neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki trāpīgi norādīja uz to, ka šādas izmaiņas nav saskaņotas ar viņu dienestu un var radīt nopietnas problēmas pilnvērtīgai un laicīgai piekļuvei pacientiem.

Kamēr vienā ierakumu pusē izskan minējumi par “stabiņu mafiju”, no tiem iegūtos ienākumus salīdzinot teju vai Kolumbijas kokaīna karteļa gūto peļņu, otra puse raida pretī “autocentrisma” un padomju laika nostalģijas lodes.

Piemēram, Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks vietnē twitter Rīgas domei uzdeva jautājumu: “Vai tiesa, @RigasDome, ka stabiņu iepirkums ir par 6,8 miljoniem euro? Tas varētu izskaidrot to dedzīgo ieviešanu Rīgas ielās.” Tāda ērta provokācija jautājuma formā. Ratnieka kungs – vai jūs esat pārstājis no rītiem dzert konjaku?

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X