Londonā dzīvojošās latviešu dziedātājas un hiphopa izpildītājas Elīzas Legzdiņas vārds Latvijas publikai vēl ir svešs. Iespējams, tas saistīts ar to, ka jau 13 gadu vecumā viņa viena pati pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā. Tomēr viņa ar lepnumu stāsta saviem draugiem un klausītājiem, ka ir latviete, un pat pēc veiksmīgās sadarbības ar godalgoto Holivudas aktieri un mūziķi Idrisu Elbu atzīst – šis ir tikai sākums.

Elīza piedzima Dobelē un bērnību pavadīja Ogrē. Kopš 10 gadu vecuma Elīza zināja, ka vēlas saistīt savu dzīvi ar mūziku, un par to viņa ir pateicīga vecmāmiņai, kura katru dienu, kopš trīs gadu vecuma, neraugoties uz lietu, sniegu un citiem laikapstākļiem, veda viņu uz Ogres kultūras nama kora nodarbībām.

13 gadu vecumā Elīza ar vecāku atļauju pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā. “Tolaik tas bija ļoti forši - sūtīt bērnus mācīties uz ārzemēm. [Vecāki] gribēja, lai es saņemtu labāko izglītību, kādu varu. Bet tanī pašā laikā mamma nevarēja saprast, kāpēc tik ļoti gribu iet mācīties mūziku. Vecāki neteica nē un neierobežoja mani, bet arī līdz galam nevarēja to pieņemt,” atklāj Elīza, kura Lielbritānijā ir pabeigusi vidusskolu un ieguvusi bakalaura grādu mūzikā un tehnoloģijās, kā arī maģistra grādu mūzikā un biznesā.

Vaicāta, kāpēc izvēle krita par labu mūzikai un mācībām ārzemēs, Elīza atbild: “Es zināju to, ka Latvijā – kaut es ļoti mīlu latviešu māksliniekus...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp