Norvēģijā nesen pieņemts jauns likums, ar kuru saskaņā influenceriem ir pienākums attiecīgi atzīmēt publicētās fotogrāfijas, kas ir retušētas. Par likuma neievērošanu sociālo mediju satura autoriem draudot ne tikai naudas sodi, bet arī cietumsods.

"Kad Latvijas ietekmētāji dedzīgi protestē pret pienākumu atzīmēt samaksātu sadarbību ar tēmturi "reklāma", kad viņi nemaz neuzskata, ka tādā veidā maldina sekotājus, bet ziemeļu kaimiņi iet vēl tālāk un ķeras klāt retušētām fotogrāfijām, gribot negribot jājautā, kad mēs Latvijā beigsim patērnieciski izturēties pret tiem, kas mums uzticas, un maldināt viņus peļņas dēļ," retoriski vaicā Latvijas Universitātes lektore un komunikācijas projektu vadītāja Baltijas valstīs Marija Vorkule.

Norvēģijas valdība jauno likumu skaidro ar nepieciešamību aizsargāt iedzīvotājus no neadekvātiem un nereāliem skaistuma standartiem.

Nav noslēpums, ka "Instagram" un tā iemītnieku ideālā dzīve parastam vidusmēra iedzīvotājam bieži vien liek nopietni justies mazvērtīgam. "Pat pieauguši, domājoši ļaudis, kuri saprot, ka "Instagram" un arī daudzu citu sociālo mediju lietotāji, publicējot tikai visu vislabāko, apzināti veido noteiktu tēlu, tik un tā izjūt tādu kā trauksmi, ka viņu dzīve nav tik laba kā citiem,” skaidro Vorkule. "Tas izraisa...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp