Ir lietas, kur es redzu loģiku un kas man ir pieņemamas, un ir arī lietas, kas nav loģiskas. Rīgas "Dinamo" šajā vasarā, faktiski jau pavasarī, atkal izskatās kā loģiski veidots klubs. Sākot ar ļoti savlaicīgu ģenerālmenedžera un galvenā trenera atrašanu, beidzot ar komandas komplektāciju. Kas principā pabeigta jau pirms… Jāņiem.

Galvenā trenera loma. NHL superzvaigzne Sergejs Zubovs ir izteikts t.s. spēlētāju treneris, kurš nejaucas hokejistu darbā laukumā, bet ļauj viņiem spēlēt, kā un ko prot. Zināma analoģija ar "Dinamo" pirmo triju sezonu galveno treneri Jūliusu Šupleru, kurš pat treniņos ne sevišķi daudz jaucās iekšā, no malas radot iespaidu, ka komandu jau neviens netrenē… Vairākiem leģionāriem Zubova stils esot bijis izšķirošais, kāpēc viņi izvēlējušies Rīgu. Kandidātu esot bijis apmēram 160…

Banda. Viens no galvenajiem komandas komplektācijas principiem - lai tā ir draudzīga un ar labu ģērbtuvi. Kur viens otru aiz muguras neaprunā, bet tas, kas bijis ģērbtuvē, tur arī paliek. Rakstot par 2014. gada pasaules čempionātu Minskā, kur pirmo reizi ar Krievijas izlasi uzvarēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, rakstam "Sporta Avīzē" liku virsrakstu "Bandas likums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp