Sižets gandrīz kā filmā tepat Latvijā - grāmata ar 101 kūkas recepti un kāda neticami apņēmīga kulinārijas entuziaste, kas izdzīvo filmas scenāriju un pagatavo visas grāmatā iekļautās receptes. Tas nav stāsts par filmu "Džulī un Džūlija", bet gan par Veru Suzdalenko un grāmatu "100 kūkas un 1 svecīte".

Ieskats tiem, kuri nav redzējuši filmu "Džulī un Džūlija". Filmas darbība galvenokārt noris virtuvē, kur talantīgā Džūlija Čailda, kuru tēlo slavenā Merila Strīpa, ir kaislīga kulināre, kas savas zināšanas apgūst slavenā Parīzes kulinārijas skolā "Le Cordon Bleu" un, laikam ejot, kopā ar divām savām domubiedrēm saraksta kulinārijas grāmatu, kurā apkopotas franču receptes amerikāņu mājsaimniecēm. Džūlijas stāsts norisinās 1950. gados.

Džulī Pauela ir jauna rakstniece, kura ir laimīgi precējusies, bet strādā ne tuvu savu sapņu darbā. Sev par prieku viņa nolemj gatavot un rakstīt blogu. Gatavot ko? Visas receptes, kas iekļautas Džūlijas recepšu grāmatā - kopā 524, un apņemas to izdarīt gada laikā, daloties ar rezultātu un pārdomām savā blogā.

Bet... stāsts šoreiz nav par filmu, kuru gan iesaku noskatīties, bet par Veru - entuziastisku kūku cepēju tepat Latvijā, kura nesen ir izdzīvojusi filmai līdzīgu scenāriju. Par Veru un viņas piedzīvojumu mazliet vēlāk. Ja Vera mūsu stāstā ir Džulī, tad kurš ir Džūlija? Tādas vienas Džūlijas īsti nav, jo 101 kūka tapa no Signes Meirānes un Rimi grāmatas "100 kūkas un 1 svecīte", kas tika izdota par godu Latvijas 100. dzimšanas dienai. Tajā apkopota 101 kūkas recepte, kuras autori ir no visas Latvijas. Ja nosaukumā 100 kūkas, kur radās vēl viena? Tā bija īpašais pārsteigums no Vairas Vīķes-Freibergas.

Par to kāds bija 101 kūkas ceļojums, pastāstīja Vera pati.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest