Raudāt gribas. Tā par Rīgas domes ieceri pārcelt bezpajumtnieku patversmi un atskurbšanas telpu no Centrāltirgus uz Iļģuciemu saka Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības valdes locekle, Rīgas Stradiņa universitātes zinātņu prorektore Agrita Kiopa. Ja neizdosies atrunāt pašvaldību, iedzīvotāji sola vākt parakstus pret patversmes būvniecību platformā “ManaBalss.lv”. Lai gan tikai Rīgā vien ir teju pusotrs tūkstotis bezpajumtnieku un to skaitam ir tendence pieaugt, bezpajumtniecības problēma valsts līmenī ilgstoši nav risināta, atstājot to pašvaldību ziņā.

Uz Iļģuciemu aizved 5.tramvajs. Pārdaugavas ziemeļpusē izvietotā apkaime asociējas ar Nordeķu muižiņu, augstāko dabisko Rīgas kalnu – Dzegužkalnu, Iļģuciema kvasu, Spilves lidostu un mazām koka mājiņām, satupušām starp padomju laiku blokmājām. Iļģuciems ir rakstnieka Zigmunda Skujiņa, komponista Raimonda Paula un Latvijas futbola leģendas Vadima Ulberga dzimtā apkaime. Vēsturiski Iļģuciems vienmēr bijis zaļš, mazdārziņu ieskauts, ne pārāk turīgu darbaļaužu rajons, un tāds ir joprojām – saglabājis nomales piemīlīgos vaibstus.

Pēc kāda gada netālu no 5.tramvaja galapunkta, iespējams, būs bezpajumtnieku patversme ar atskurbšanas pakalpojumu – vienīgā visā Rīgā, kur pieņems piedzērušos un agresīvus klientus. Šobrīd šo pakalpojumu nodrošina Gaiziņa ielas patversme, kas atrodas Centrāltirgus teritorijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X