Lidojot pāri Peru lietusmežam, lidmašīnai iespēra zibens. Aizdegās tās dzinējs, un no trīs kilometru augstuma bez izpletņa nokrita 17 gadus veca vācu meitene. Brīnumainā kārtā viņa izdzīvoja.

Tas bija 1971.gada Ziemassvētku vakars. Juliāne Kepke bija biologa Hansa Vilhelma Kepkes un ornitoloģes Marija Kepkes vienīgā meita. Kad viņa bija pusaudze, vecāki pameta darbu Peru galvaspilsētas Limas Dabas muzejā un iekārtoja pētniecības staciju Amazones lietusmežā. Pie dzīves savvaļā radusī meitene bija tikko nosvinējusi izlaidumu Limā un kopā ar māti devās atpakaļ uz Amazones upes krastā esošo Pukalpu, kur viņas gaidīja tēvs.

Izlaiduma dēļ viņas bija pārcēlušas lidojumu uz citu datumu. Brīvas vietas bija palikušas tikai aviokompānijas LANSA reisā, un viņas nepaklausīja Hansa Vilhelma brīdinājumam par uzņēmuma slikto slavu. Lidojums izrādījās liktenīgs.

Dienas vidū "Lockheed L-188A" pasažieru lidmašīna lidoja virs Amazones lietusmeža. Laika apstākļi bija slikti, un lidaparāts ielidoja tumšā negaisa mākonī, kur tam iespēra zibens. Parasti zibens spērieni ir nekaitīgi un nekādu postu nenodara, taču šoreiz bija citādi.

"Mēs pēkšņi ielidojām ļoti smagā, tumšā mākonī. Mamma bija satraukusies, taču es ne - man patika lidot," 2012.gadā intervijā raidorganizācijai BBC stāstīja Kepke, kura pašlaik ir 66 gadus veca. Viņa ir atzīta bioloģe tāpat kā viņas vecāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X