Olimpiskajās spēlēs uzmirdz jaunas zvaigznes, notiek negaidīti pārsteigumi un tiek sagādātas sensācijas. Par vienu no tādām parūpējās Austrijas pārstāve Anna Kīzenhofere, kura neskaitās profesionāla riteņbraucēja, bet ir matemātiķe. Tas gan neliedza viņai par milzu pārsteigumu kaklā kārt Tokijas zelta godalgu.

Kīzenhofere izcīnīja sensacionālu uzvaru Tokijas olimpisko spēļu grupas braucienā. Viņa bija ātrākā 137 kilometrus garajā distancē ar diviem kāpumiem.

Austrijas riteņbraucēja, kura nepārstāv nevienu profesionālu komandu, piedalījās dienas atrāvienā, kas vienubrīd sasniedza gandrīz 11 minūšu pārsvaru. 30 gadus vecā Kīzenhofere soli pa solim izslēdza no cīņas savas konkurentes, līdz 41 kilometru pirms finiša palika lepnā vientulībā.

Viņa vienatnē pārvarēja pēdējo kāpumu un netraucēta devās uz finišu. Peletons nespēja viņu noķert, un Kīzenhofere distanci pabeidza trīs stundās 52 minūtēs un 45 sekundēs, uzreiz pēc finiša izplūstot prieka asarās. Minūti un 15 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja 2016. gadā Riodežaneiro smagu kritienu piedzīvojusī nīderlandiete Annemīka van Vlētena, bet vēl 14 sekundes zaudēja itāliete Elīza Longa-Borgīni.

Olimpiskajās spēlēs, atšķirībā no citām lielajām sacensībām, trasē saziņa ar komandu, treneriem, maigi sakot, ir limitēta. To norādīja arī mūsu profesionālais riteņbraucējs Krists Neilands, kurš Tokijā vīriešu grupas brauciena sākumā pie pleca vairākkārt meklējis rāciju, lai sazinātos ar komandu, bet tad atskārtis, ka tas nav iespējams. Ieradums dara savu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp