Ar gada novēlošanos beidzot pilnā sparā rit XXXII vasaras Olimpiskās spēles Tokijā. Latviju 14 dažādos sporta veidos pārstāv 33 sportisti, no kuriem 24 ir šādu sacensību debitanti. Raugoties reālistiski - izredzes uz medaļām principā tikai 3x3 basketbolistu komandai, kuri uz sevi liktās cerības pilnībā attaisnoja, sniedzot līdzjutējiem neaizmirstamas emocijas. Bet kā ar pārējiem?

Skatījos Daniila Bobrova peldējumu Tokijā un rūpīgi klausījos sacensību komentētāju teikto. “Daniils par sekundi atpaliek no sava personiskā rekorda, kas ir arī Latvijas rekords, bet par četrām sekundēm atpaliek no priekšpeldējuma uzvarētāja. Toties vienu peldētāju viņš apsteidza. Pēc maniem aprēķiniem Bobrovs varētu būt ap 36. vietu.”

Jaunais sportists palika 31. vietā. Savukārt iepriekš Ieva Maļuka uzvarēja savā priekšpeldējumā 200 metros brīvajā stilā, bet tāpat neiekļuva pusfinālā. Respektīvi - mūsu valsts labākie atlēti var darīt visu, kas viņu spēkos, bet tāpat pusfināls paliek kā tāds tāls un nesasniedzams sapnis, jo ar Latvijas rekordiem šeit ir par īsu.

Tikmēr riteņbraucējs Toms Skujiņš individuālajā braucienā palika 30. vietā. Komentētāji zināja teikt, ka individuālie braucieni nemaz nav Skujiņa disciplīna un parasti viņš startē grupu braucienos, tomēr - tā kā esot bijusi iespēja piedalīties, nolēmis to darīt. Tā sakot - kāpēc gan nepiedalīties, ja var piedalīties, neraugoties uz to, ka tā pat tā īsti nav tava disciplīna.

Pēc ne pārāk izcilajiem startiem daudzi sportisti atzina, ka nav startējuši savā līmenī vai pat to, ka patiesībā vēl nemaz nav gatavi cīnīties par labākiem rezultātiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X