Vasaras mēneši Latvijas pašmāju hokejā ir tie, kad notiek spēlētāju pārejas no kluba uz klubu, kad ir daudz runu, nākotnes plānu, ambīciju utt. Sācies augusts, bet Latvijas pašmāju galvenais turnīrs – Latvijas virslīga jeb “Optibet Hokeja līga” joprojām atrodas letarģiskā miega stāvoklī.

Ja klubos/komandās arī kaut kas notiek, tas veiksmīgi tiek slēpts no publikas, neliels izņēmums ir Jelgavas “Zemgale”, kas ik pa brīdim paziņo par jauna spēlētāja piesaistīšanu. Taču arī jelgavnieki pagaidām nekur tālu nav tikuši – divi vārtsargi un pa četriem aizsargiem un uzbrucējiem.

Vai virslīgā spēlēs tās pašas septiņas komandas kā pērnajā sezonā? Kad sāksies Latvijas čempionāts? Un vai tas vispār būs? Par šīm lietām klusē arī Latvijas Hokeja federācija. Kuras mājas lapā pēdējais ieraksts par valsts čempionātu datēts ar 13. aprīli, kad “Olimp/Venta 2002” kļuva par čempioniem.

Man personīgi ir saprotams LHF kūtrums, jo daudz spēka un enerģijas iztērēts 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanā, savas neērtības noteikti radīja pārcelšanās no “Volvo” halles uz “Daugavas” stadionu, bija “jāatbrīvo” Bobs Hārtlijs un jāizraugās jaunais izlases galvenais treneris, jāgatavojas Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijai un IIHF Pusgada kongresam. Kāds tur Latvijas čempionāts! Un klusē arī klubi… No malas izskatās, ka Latvijas čempionāts nevienam nav vajadzīgs. Sportiskās intrigas – praktiski nekādas, tikai kuluāros dzirdētās runas un baumas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp