Vai seksisms aizvien uzvar olimpiskajās spēlēs? (2)

Ko īsti sievietes vēlas?
Foto: shuterstock.com
CopyLinkedIn Draugiem X

Bija laiks, kad sievietes atbrīvojās no korsetēm un dedzināja tās publiskā ugunskurā. Kara laiks un dzīves apstākļi daiļo dzimumu pieradināja pie ērtu bikšu nēsāšanas ikdienā. Vēlāk pasauli pārņēma minisvārku bums un tad jau knaps bikini, līdz tapa zināms nosaukums "stringi". Šodien mēs jau runājam par krūštura izskaušanu no sievietes garderobes un krūšgalu brīvību! Un te pēkšņi Tokijas olimpiskajās spēlēs četras Vācijas vingrotājas iznāk nevis ierastajos sporta vingrošanas triko, bet nekā lieka neatsedzošos treniņtērpos. 

Nedaudz pirms tam Norvēģijas handbola valstsvienība tiek sodīta ar naudas sodu par sportošanu šortos, nevis sporta veidam pēc noteikumiem piedienīgās bikini tipa biksītēs. Tam visam paralēli paralimpiete publisko sašutuma pilnu video ziņojumu par to, ka viņai kā atlētei esot aizrādīts par pārāk izaicinošām sporta biksēm, kuru vietā vajadzētu iegādāties šortus! Kas īsti notiek?

Vingrotājas pret triko un pret seksismu!

Vācijas sieviešu vingrošanas komanda Tokijas olimpiskajās spēlēs bija atteikusies no ierastā vingrošanas triko par labu garajam, nekā lieka neatsedzošam. Vācijas Vingrošanas federācija šo izgājienu nosaukusi par vēstījumu pret seksismu. Protams, startējot pilnos tērpos, noteikumi netiks pārkāpti, jo abi veidi ir atļauti, taču triko tiek biežāk izmantoti.

"Tas ir par to, kādā apģērbā es jūtos ērti," medijiem pēcāk sacīja vācu vingrotāja Elizabete Seisa. "Mēs gribējām parādīt, ka katrai sievietei, ikvienai, ir pašai jālemj, ko valkāt sporta spēļu laikā!" 

“Mēs ceram, ka vingrotājas, kuras jūtas neērti ierastajos tērpos, jutīsies uzmundrinātas sekot mūsu piemēram,” sacīja viena no Vācijas izlases pārstāvēm Sāra Vosa.

“Mēs visas vēlamies justies labi savā ādā. Vingrošanas sporta veidā, izaugot no bērna ķermeņa, tas paliek aizvien grūtāk un grūtāk. Būdama maza meitene, es neredzēju lielu problēmu apspīlētajos apģērbos. Kad sākās pubertāte un mēnešreizes, es sāku justies ļoti nekomfortabli."

Biksītes pārāk pieticīgas - nopērc šortus!

Pasaules paralimpiskā čempione, vieglatlēte Olīvija Brīna (Olivia Breen) publiski atklāja, ka ir palikusi burtiski "bez valodas", kad Anglijas čempionāta amatpersona viņai aizrādījusi, ka viņas sprinta sporta biksītes ir "pārāk īsas, ķermeni atsedzošas un nepiemērotas olimpiādei".

Vēl vairāk - persona esot ieteikusi sportošanai iegādāties šortus. "Es biju apjukusi un pārjautāju - ko? Vai tu joko? Uz ko viņa man atbildēja: nē, es domāju, tev vajadzētu iegādāties šortus!" video ziņojumā savā Twitter kontā notikušo atstāsta Brīna.

"Tas ir nepareizi - mēs nedzīvojam 18. gadsimtā, mēs dzīvojam 2021. gadā. Es vēlos būt pēc iespējas vieglāka, lai varētu lēkt tālāk un skriet ātrāk."

Paziņojumā, kas publicēts vietnē Twitter, Brīna vēlreiz atkārto, ka sievietes amatpersonas komentārs "patiešām šokē mani, un es jūtos vīlusies..."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu