Kā sportistus pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm prēmēs Igaunijā un Lietuvā?

Igaunijas paukotājas ar olimpisko zeltu Foto: AFP/SCANPIX
CopyDraugiem X Whatsapp

Baltijas valstu sāncensība dažādās jomās jau izsenis ir iemesls censties kļūt vēl labākiem. Tokijas olimpisko spēļu sacensību arēnās, kur startēja Latvijas sportisti, nereti varēja sastapt arī Igaunijas un Lietuvas žurnālistus. Kaimiņi klusībā turēja īkšķus arī par mūsējiem, it sevišķi tad, ja pretinieki vai sāncenši bija lielo nāciju sportisti.

Tokijā lielākā delegācija starp Baltijas valstīm bija Lietuvai, kuru pārstāvēja 42 sportisti (16 sievietes un 26 vīrieši). Latvijai un Igaunijai bija vienāds sportistu skaits - katrai valstij 33 atlēti. Tiesa, Latvijai startēja par vienu sportistu mazāk, jo Covid-19 dēļ nevarēja piedalīties džudists Jevgēņijs Borodavko. Līdz ar to Latviju pārstāvēja 13 dāmas un 19 kungi, bet Igauniju - 14 sportisti un 19 atlēti.

Igaunijai tāpat kā Latvijai šajās olimpiskajās spēlēs izdevās izcīnīt divas medaļas - zeltu un bronzu. Ziemeļu kaimiņiem abas godalgas ir paukošanā, Latvijai zelts 3x3 basketbolā un bronza svarcelšanā, savukārt Lietuva tika pie vienas medaļas - sudraba modernajā pieccīņā.

"Domāju, ka mums nebija neviena sportista vai sportistes, kam izredzes izcīnīt medaļu pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm būtu bijušas augstākas par 50%. Mums bija vairāki, kuri varētu izcīnīt medaļu, bet neviena, kuram vajadzētu izcīnīt godalgu. Līdz ar to jau viena medaļa būtu bijis labs rezultāts. Pirmo medaļu izdevās izcīnīt ļoti ātri. Katrina Lehis bronzu ieguva jau nākamajā dienā pēc olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas. Sākums mums bija ļoti labs," sarunā ar TVNET sacīja Igaunijas žurnālists Ots Jārvela (Ott Järvela).

Pirms olimpiskajām spēlēm Igaunijai viena no lielākajām cerībām uz medaļu bija brīvās cīņas cīkstone svara kategorijā līdz 76 kilogramiem - Epa Mae (Epp Maee).

"Viņa bija mūsu lielākā cerība pirms olimpiskajām spēlēm. Viņa šogad izcīnīja Eiropas čempiones titulu. Viņai ir arī pāris medaļas (divas bronzas) pasaules čempionātos. Arī viņai pašai bija augstas ekspektācijas. Pirmajā kārtā viņa uzveica 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Ēriku Elizabeti Vībi (Erica Elizabeth Wiebe), bet ceturtdaļfinālā zaudēja japānietei Hiroei Minagavai (Hiroe Minagawa). Tas bija briesmīgs zaudējums, jo viņa nebija taktiski sagatavojusies pret konkrēto pretinieci. Igaunijā mēs uzskatām, ka tam tā nevajadzēja notikt. Ja piedalās tikai 16 sportistes vienā svara kategorijā, no kurām kādas 10 ir medaļu pretendentes, tev jābūt izstrādātam plānam pret katru no viņām. Šī bija mūsu lielākā vilšanās," kritisks bija Ots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu