Trīskāršs elektrificēts žogs, jaunas novērošanas kameras, apsargi militārās uniformās un paziņojumi "Ieiet aizliegts!”, restoti logi atjaunotās barakās - pagaidām tukšs, bet tas, visticamāk, ir Baltkrievijas mežā izveidots jauns cietums, kas paredzēts politiskajiem disidentiem, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Baltkrievijas opozīcijas aktīvisti jau kādu laiku pauduši bažas, ka Lukašenko režīms varētu ķerties pie koncentrācijas nometņu veidošanas, jo parastie cietumi ir pilni ar ieslodzītajiem aktīvistiem.

Tāpat pieaugušas bažas par jaunu represiju vilni kā varas iestāžu atbildes reakciju uz demonstrācijām, kas pieminēs gadadienu, kopš pagājušā gada 9.augustā valstī aizsākās protesti, iedzīvotājiem paužot neapmierinātību ar režīma īstenoto prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu. Jaunas masveida protesta akcijas Baltkrievijā varētu būt vērojamas arī šī gada beigās vai nākamā gada sākumā, kad Baltkrievijā notiks Lukašenko iecerētais referendums par konstitūcijas grozījumiem.

Baltkrievijas opozīcijas žurnālists un opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas padomnieks Franaks Viačorka iepazinās ar CNN rīcībā esošajiem videomateriāliem un norādīja: “Tas nav pārsteidzoši, ka Lukašenko mēģina izveidot jaunu ieslodzījuma vietu, jo jauns protestu vilnis ir teju nenovēršams. To var izraisīt viņa paziņojumi, to var izraisīt ekonomiskā situācija. Tomēr tas būs. Viņš to ļoti labi saprot, tāpēc viņš cenšas sagatavoties labāk nekā pagājušajā gadā.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X