Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantīno (58), kura īpašumi ir mērāmi vairāk nekā 100 miljonos ASV dolāru un kura kontā ir tādas filmas kā "Trakie suņi" (Reservoir Dogs), "Lubene" (Pulp Fiction), "Bēdīgi slavenie mērgļi" (Inglourious Basterds) un daudzas citas, jaunākajā podkāstā atklāja, ka joprojām tur bērnībā doto solījumu - nedot savai mātei ne centa no naudas, ko guvis par filmu veidošanu.

1963. gada 27. martā dzimušais Tarantīno karjeru sāka pagājušā gadsimta 80. gadu beigās, taču viņa interese par rakstīšanu radās jau skolas laikā.

Braiena Kopelmana podkāstā "The Moment" Tarantīno pastāstīja, ka pirmos scenārijus viņš sāka rakstīt sākumskolā, taču regulāri iekļuva nepatikšanās ar skolotājiem, kuri nodēvēja viņa rakstīšanu un nemācīšanos par "izaicinošu sacelšanās aktu".

Tarantīno neslēpa, ka viņam skolā neveicās ar mācībām, un to pamanīja arī viņa māte Konija Zastupila. "Manai mammai vienmēr bija grūtības ar manu nespēju mācīties."

Tarantīno atceras mammas reakciju, kad viņš iekļuva kārtējās nepatikšanās par scenāriju rakstīšanu stundu laikā. "Viņa mani zāģēja par to, un teica: "Ā, un, starp citu, šī mazā "rakstnieka karjera"" - ar paceltiem pirkstiem pēdiņās - "šī mazā rakstnieka karjera, ar ko tu nodarbojies, - tam s**** jāliek punkts!""

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp