Ķīmiskais pīlings, kas nosvilina tavas sejas ādas virsējos slāņus. Apetīti nomācošie līdzekļi, kam blaknes ir sirds mazspējas risks. Kosmētiskās operācijas, kas maina sievietes intīmākās vietiņas izskatu. Mūsdienās netrūkst kosmētikas prakšu, kuru diapazons stiepjas no fiziski sāpīgas procedūras līdz pat klienta veselību apdraudošai. Tomēr tas viss netur līdzi tām šausmām, ko daiļais dzimums bija gatavs darīt sava skaistuma, senu tradīciju un modes vārdā. Aplūkosim vēsturiski biedējošākās skaistumkopšanas manipulācijas. P.S. Cieši savilkta korsete, kas salauž ribas, ir tikai skaistuma ciešanu aisberga redzamā daļiņa!

19. gadsimtā cilvēki, galvenokārt Štīrijā (reģionā, kas ietvēra daļu mūsdienu Austrijas un Slovēnijas) plaši patērēja arsēnu, lai radītu "ziedošu sejas krāsu un mirdzošu acu skatienu". Kā aprakstīts kādā 1857. gadā iznākošā informācijas lapiņā, arsēns jālieto augoša Mēness laikā. Arsēna deva ir niecīga - kā viens prosas grauds. Tiek rakstīts, ka pie arsēna ir jāpierod un tikai tad varēs palielināt devu. Citādi tas ir nāvējoši! Bet, ja jūs esat pārtraucis ēst arsēnu, jūs ciešat no sāpīgiem abstinences simptomiem, piemēram, stipras vemšanas, asinīm urīnā un muskuļu spazmām. Vēl kāda slikta nianse - arsēns nesadzīvo ar jodu, kurš tik ļoti nepieciešams vairogdziedzera darbībai. Ak, jā, aizmirsu piebilst: ja esi sācis lietot arsēnu un vēlies beigt - arī tas ir nāvējoši!

Bella donna itāliski nozīmē "skaista sieviete", un beladonnas tinktūru kādreiz lietoja kosmētiskai manipulācijai. Melnās velnogas, vilkogas jeb beladonnas auglis ir indīga, violeti melna, spīdīga, sulīga, daudzsēklu oga. Renesanses laika itālietes un vēlāk arī sievietes Viktorijas laikmeta Anglijā acīs pilināja beladonnas pilienus, lai padarītu plašākas acu zīlītes, kas, viņuprāt, padarīja skatienu neatvairāmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X