Sekojot labākajiem Latvijas valsts pārvaldes paraugiem, arī mūsu Hokeja federācija izlases kandidātu sarakstu publicēja piektdienas vēlā pēcpusdienā. Lai tauta nesāktu stulbi diskutēt, kāpēc šis ir, bet šā nav. Lai gan kādu laiciņu iepriekš jau bija zināms, ka Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs paies bez Jāņa Kalniņa. Neesot ierindā Elvim Merzļikinam, Kalniņš šobrīd ir diezgan izteikts vārtu sargāšanas līderis. Manuprāt, diezgan būtisks zaudējums, ja domājam par Pekinu. Iemesls? Personīgas dabas, kā man paskaidroja kāds Latvijas hokeju ļoti zinošs cilvēks. Piebilstot, ka Kalniņam pārmests par pirmo vārtu zaudējumu pasaules čempionāta pēdējā spēlē pret Vāciju… Jānis esot vainīgs, ka Latvija zaudējusi Vācijai!

Arī to, ka nebūs Karsuma, hokeja tauta zināja jau krietni agrāk. Nekur neredzot izlases kandidātu sarakstu, izziņas ceļā gāju no pretējās puses: zvanīju uz "Dinamo", kuri spēlētāji tad saņēmuši uzaicinājumu uz valsts izlasi. Sauksim viņu par ģenerālmenedžera Edgara Bunča padomdevēju (palīgu?) - Guntars Paste apstiprināja baumas, ka no "Dinamo" uz izlasi tiek aicināti pieci aizsargi un uzbrucējs Lauris Dārziņš. Mārtiņš Karsums ne! Esot pārāk traumatisks… Arī taisnība. Bet "Dinamo" treniņos Karsums esot zvērs, par ko prieks galvenajam trenerim Sergejam Zubovam.

Vēl kāda zīmīga pirmsolimpiskā turnīra iezīme. Kolēģis Lotārs Zariņš vairākiem par hokeju rakstošiem žurnālistiem bija piedāvājis, lai viņi nosauc savu Pekinas sastāvu. Citgad žurnālisti bijuši gana aktīvi, bet šoreiz visi atteikuši. Arī es iedevu Lotāram kurvīti: ja es jau zinu, kurus nemaz neaicinās uz olimpisko kvalifikāciju, tad nav jēdzīgi veidot kaut kādu sapņu sastāvu. Lai gan to diezgan regulāri daru vismaz pēdējos desmit gadus. Veidojot savus spēlētāju topus. Tā kā Pekinā hokeja izlašu pieteikumā drīkst būt 25 uzvārdi, tad ņemu pirmos trīs vārtsargus no pēdējā topa, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Elvis Merzļikins, Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs; aizsargi (arī secībā) - Kristiāns Rubīns, Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Arturs Kulda, Kārlis Čukste un Guntis Galviņš. Un 14 uzbrucēji - Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Renārs Krastenbergs, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ņikita Jevpalovs, Haralds Egle un Eduards Tralmaks. Mjā, arī manā rangā Karsums un Gints Meija nav tikuši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp