Šī gada augustā Tallinas neatliekamās palīdzības dienests pārtrauca darba attiecības ar 22 darbiniekiem, kuri atteicās vakcinēties pret Covid-19. Daži no viņiem apņēmušies tiesāties ar ātrās palīdzības galveno ārstu Raulu Adlasu.

Bijušais medbrālis un brigādes vadītājs Jona Sisa bija viens no tiem darbiniekiem, kurš šī gada augusta sākumā tika atlaists no darba. Kā norāda Sisa, šī gada 17. maijā visiem darbiniekiem bija jāuzrāda vakcinācijas sertifikāti. Tiem darbiniekiem, kuriem tāda nebija, draudēja atlaišana. Pēc laika viņi saņēma e-pastu.

"Adlass nevakcinētajiem nosūtīja dokumentu, kurā bija teikts, ka no 22. līdz 31.jūlijam Tallinas neatliekamās palīdzības dienests vairs nedos viņiem darbu un ka viņu maiņas tiks nodotas citiem darbiniekiem. Tiem, kuri nebija vakcinēti, tika aizliegts ierasties darbā. Visa saziņa ar mums notika caur e-pastu Raula Adlasa vārdā. Personāla nodaļas vadītājs pārsūtīja e-pastus," Jona Sisa raksturoja izsūtītās vēstules saturu un piebilda, ka neviens personīgi ar viņu neesot runājis.

Pēkšņā atlaišana noveda pie būtiskiem "caurumiem" grafikā - nebija nosegtas 47 maiņas. "Cilvēkiem, kuri ir studējuši četrus gadus, uzlabojuši savu profesionālo līmeni un strādājuši, ir aizliegts ierasties darbā, savukārt pārējie ir spiesti pārmērīgi strādāt," saka Sisa.

Sisa uzskata - šāda situācija ir dīvaina, ņemot vērā, ka valstī nav noteikta obligātā vakcinācija. Pēc viņa teiktā, vēl janvārī Adlass esot teicis, ka neviens darbinieks netikšot atlaists un ka dienests ne no viena nevēloties atbrīvoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X