​Spānijas granda "Barcelona" fani jau vairākas dienas lej asaras, jo kluba rindas pameta dzīvā leģenda Lionels Mesi, kurš kluba paspārnē bija jau no 13 gadu vecuma. Tagad futbola superzvaigzne ir atradusi jaunu mājvietu citā Eiropas superklubā - Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Kā tas viss notika, un kādi ir kopējie mērķi gaidāmajās sezonās?

Ceļš uz Parīzi

Sākotnēji "Barcelona" līdzjutēji domāja, ka Argentīnas superzvaigzne klubā uzkavēsies vēl vismaz piecas sezonas, bet nesanāca … Kad tika paziņots par līguma parakstīšanu daudzi futbola eksperti domāja, kā finansiāli Katalonijas klubs spēs pavilkt līgumu ar Mesi, neskatoties uz to, ka sportists piekrita 50% algas samazinājumam. Kluba menedžmentam ļoti nāktos lauzīt galvas, lai viss ar skaitļiem izdotos.

Spānijas futbola līgas noteikumi paredz, ka pirms vasaras pārejas perioda klubam tiek noteikta konkrēta naudas summa, kuru drīkst tērēt. Vienībā nedrīkst pārsniegt gaidāmās sezonas budžetu. "Mēs vienojāmies par piecu gadu līgumu, es piekritu samazināt algu par 50%, taču līgumu neizdevās parakstīt līgas dēļ," sarūgtināts bija Mesi, kurš ģimenes dēļ ļoti vēlējās palikt vienā no Spānijas lielākajām pilsētām. Dēli vairakkārt tēvam sezonas laikā teica, ka negrib pamest pilsētu.

5. augustā pasauli pāršalca vēsts, ka "Barcelona" pametīs ilggadējā kluba ikona - Mesi, jau no pirmajām stundām medijos izskanēja ziņa, ka PSG būs nākamā darba vieta vienam no visu laiku izcilākajiem bumbas virtuoziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp