Alisai Tepļakovai nesen apritēja deviņi gadi. Lai arī viņa zinības apguvusi mājās un ne dienu nav gājusi skolā, viņa veiksmīgi nokārtoja vidusskolas vienotos eksāmenus un iesniedza dokumentus prestižās Maskavas Valsts universitātes psiholoģijas fakultātē.

Daudzbērnu ģimene vienistabas dzīvoklī

Krievijā un citviet par Alisas neparastajiem sasniegumiem uzzināja šovasar, kad viņas tēvs Jevgēnijs portālam "Lenta.ru" pavēstīja, ka meita astoņu gadu vecumā nokārtojusi vidusskolas eksāmenus krievu valodā, matemātikā, bioloģijā un informātikā, iegūstot atestātu par 11 klašu vielas apguvi.

Tepļakovu ģimene, kurā aug septiņi bērni, dzīvo vienistabas dzīvoklī Maskavas dienvidu daļā. Māte Nataļja un tēvs Jevgēnijs savulaik bijuši teicamnieki un studijas pabeiguši ar "sarkanajiem" diplomiem.

Bērnus viņi māca mājās, turklāt krietni ātrākā tempā nekā izglītības sistēma. "Četru gadu vecumā Alisa jau labi rakstīja, lasīja, skaitīja. Faktiski zināja pirmās klases programmu. Mēs gribējām viņu palaist skolā, pat vērsāmies ar lūgumu pie Krievijas prezidenta. Saņēmām atbildi, ka "skolu vēlams apmeklēt no septiņu gadu vecuma". Bet mūsu Alisa piecu gadu vecumā jau zināja piektās klases programmu. Ar sievu aizdomājāmies - pēc diviem gadiem palaist Alisu pirmajā klasē vai arī turpināt viņu mācīt pašiem? Nonācām līdz loģiskam iznākumam - vienoto vidusskolas eksāmenu kārtošanai," izdevumam "Komsomoļskaja pravda" stāstīja Jevgēnijs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X