Pieminot savas saindēšanas pirmo gadadienu, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs uzrakstījis sleju Rietumu medijiem - Lielbritānijas “The Guardian”, Francijas “Le Monde” un Vācijas “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Slejas teksts krievu valodā publiskots Navaļnija tīmekļa vietnē, kura Krievijā ir bloķēta. Tajā viņš piedāvā piecus soļus korupcijas apkarošanai pasaules mērogā.

Tieši pirms gada es nenomiru pēc saindēšanas ar ķīmisko ieroci, un tajā, ka es izdzīvoju, ne maza loma bija tieši korupcijai. Tā ir inficējusi visu Krievijas valsts sistēmu, tostarp arī specdienestus. Kad valsts augstākā vadība ir aizņemta ar izspiešanu no biznesa, slepeno operāciju kvalitāte neizbēgami krītas. [Federālā drošības dienesta] FSB aģentu vienība mani trīsarpus gadus tik nemākulīgi izsekoja, ka aktīvistiem izdevās atmaskot ikvienu viņu soli.

Pirmais, ko savā kontrolē pārņem autokrāti, kuru mērķis ir izlaupīt savu valsti, ir tiesu sistēma. Kad es atgriezos Krievijā pēc ārstēšanās [Vācijā], mani uzreiz no lidmašīnas nogādāja cietumā. Priecāties tur nav par ko, toties tagad man ir laiks palasīt pasaules līderu memuārus. Šajās grāmatās viņi stāsta, kā risinājuši lielos jautājumus: kari, nabadzība, migrācija, klimata krīze, masu iznīcināšanas ieroči. Pārsteidzoši, bet korupcija viņiem ir otrā līmeņa dienaskārtībā. To piemin, tikai runājot par neveiksmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X