Mode un stils ir viens no tematiem, ko cilvēki apspriež teju ik dienu. Dāvids, īstajā vārdā Romans Andrejevs ir tērpu dizainers un modes mākslinieks. Viņš atzīst, ka, laikam ejot, ir mainījušās viņa prioritātes, tāpēc karjera un mode vairs netiek iecelta vērtību skalas pirmajās rindās. Šobrīd viņa dzīvē svarīgāka ir harmonija. Laiku pa laikam Dāvids piedalās kādā projektā, kas viņam šķiet saistošs. Šobrīd mēs viņu varam redzēt, sēžot eksperta krēslā, pašmāju radītajā šovā “Modes skrējiens”, kur Dāvids nebaidās tieši komentēt dalībnieču izveidotos imidžus.

“Katram cilvēkam ir savs viedoklis par modi. Šķiet, visi zina, ko drīkst vilkt un ko nedrīkst. Šobrīd vēl varam sastapt tā saucamās “interneta čuras”, kas meklē savu vietu sabiedrībā, dēvējot sevi par “TikTok” un “Instagram” modelēm,” tā Dāvids. Modes mākslinieks ir kritiski noskaņots pret šāda veida pašdarbību. Interneta dzīlēs bieži vien var sastapt kādu asāku komentāru, kurā Dāvids tiek kritizēts, norādot, ka viņš ir kļuvis vecs un ir pazaudējis mūsdienu modes garšu. “Lai viņi saturas, esmu pietiekami zinošs un erudīts. Šīs pašpasludinātās modeles rāda savas pēcpuses sociālajos tīklos un domā, ka nosaka modi, taču viņas ļoti alojas. Iespējams, man ir interesanti nolikt pie vietas…”

Lai arī Dāvids uzsver, ka šobrīd viņa vērtību skalā mode vairs nav prioritāte. Viņš piedalās tikai tādos projektos, kas šķiet interesanti. Viens no šādiem projektiem ir pašmāju raidījums “Modes skrējiens”. Žūrijas lomu ieņēmis modes mākslinieks Dāvids un stiliste Anita Altmane. Katrā no raidījumiem trīs dāmas veido savu tēlu uz noteiktu pasākumu, dzīves notikumu. Modes eksperti Dāvids un Anita komentē izveidotos apģērba komplektus, sniedzot savu novērtējumu. Ik pa laikam gaisā uzliesmo saspringuma dzirkstis un asāki izteicieni.

Šova "Modes skrējiens" vadītāji Anita Altmane un Dāvids.
Šova "Modes skrējiens" vadītāji Anita Altmane un Dāvids. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vienā no pirmajiem raidījumiem skatītājus un ekspertus ar savu izveidoto imidžu pārsteidza "TikTok" dīva Lidija. “Skatītājs nav akls, viņš redz, ka izveidotais komplekts izskatās briesmīgi. Šādos gadījumos es nedrīkstu stāvēt malā un teikt, ka dāma izskatās burvīgi, un ir izvēlēts lielisks krāsu salikums. Ja īstenībā, izveidotais tēls būtu aktuāls tikai pirms diviem vai trīs gadiem, skatoties no modes viedokļa,” savu nostāju pauž modes mākslinieks. Dāvids atsauc atmiņā, ka neona krāsas bija modē pirms pieciem, sešiem gadiem. Mazie, šaurie briļļu rāmji bija aktuāli divus gadus atpakaļ. “Ja es esmu eksperts, es nedrīkstu muldēt.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp