64 gadus vecais spāņu peldētājs Sebastians Rodrigess Velozu, kurš savulaik uz 84 gadiem tika notiesāts par teroristiskām darbībām, piedalījies 2020. gada paralimpiskajās spēlēs Tokijā. Katrs paralimpieša stāsts ir individuāls, bet šis, šķiet, pārspēj visus. 

Viņš Tokijā startēja S5 grupā 4x50 metru brīvā stila jauktās stafetes peldējumā Spānijas komandas sastāvā.

80. gados Rodrigess Spānijā bija teroristiska grupējuma biedrs un piedalījies vairāku sprādzienu organizēšanā, apšaudēs un citos uzbrukumos. Viņš pārstāvēja Spānijas galēji kreiso spārnu grupu "GRAPO". Eiropas Savienība šo grupējumu uzskaitīja par teroristisku organizāciju.

1984. gadā Rodrigess esot piedalījies pazīstamā Seviljas uzņēmēja Rafaela Paduras slepkavībā grāmatnīcā. Viņš esot bijis saistīts ar vairākiem organizācijas sarīkotiem sprādzieniem. Tobrīd Rodrigess bija 26 gadus vecs.

Viņš tika arestēts 1985. gadā un notiesāts uz 84 gadiem cietumā. 1990. gadā spānis pieteica badastreiku, kas ilga 432 dienas. Pieprasīja, lai "GRAPO" biedri tiktu izmitināti vienā cietumā.

Atsakoties no regulāras ēšanas, Rodrigesa organisma bojājumi bija tik nopietni, ka viņš zaudēja spēju staigāt. 1994. gadā viņam paveicās, jo saskaņā ar jauno Spānijas likumdošanu viņš tika atbrīvots no ieslodzījuma. Likums smagi slimiem ieslodzītajiem pieļauj pirmstermiņa atbrīvošanu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp