Pagājušajā nedēļā notikušais pretvakcinācijas protests, kas norisinājās visās trijās Baltijas valstīs, aizņemoties nosaukumu no Latvijai vēsturiski nozīmīgā "Baltijas ceļa", nebija nejauši impulsīvs bet gan rūpīgi organizēts pasākums, aiz kura stāv personas ar diezgan apšaubāmu reputāciju, izdevās noskaidrot portālam TVNET. Lai gan paši pasākuma organizētāji dižojās, ka pasākumā piedalījušies 100 000 dalībnieku, pēc Valsts policijas (VP) aplēsēm tie bija vien 7000. Pasākuma idejas ģeneratori bija Latvijas sabiedrībā ar skandalozu slavu apvītais bijušais Latvijas diplomātiskā dienesta dalībnieks un uzņēmējs Rūdolfs Brēmanis, Igaunijas vadošie sazvērestības teoriju izplatītāji Hando Tonumā un Marianna Jonasa un Lietuvā mazāk zināmais antivakcīnu ideju atbalstītājs Roberts Vaišnors.

Plašāka Latvijas sabiedrība iepazinās ar Rūdolfu Brēmani pēc 2017.gada skandāla par notikušajām vakariņām Apvienotajos Arābu Emirātos. Lai gan vakariņas viņš rīkoja jau kā uzņēmējs, ne vairs diplomātiskā dienesta darbinieks (Ārlietu ministrija ziņo, ka darba attiecības esot pārtrauktas 2017.gada 31.janvārī), notikušais izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, jo tajās piedalījās gan pats Brēmanis, gan tā brīža valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan uzņēmējs un tobrīd no politiskās skatuves pazudušais Ainārs Šlesers. Jau neilgi pēc tam raidījums "Nekā Personīga" ziņoja, ka iespējamais vakariņu mērķis bijis parādīt vietējiem AAE uzņēmējiem plašo Šlesera ietekmi un kontaktus.

Tomēr uzmanību piesaista arī kas cits. Proti, kā ziņoja raidījums "de facto", Brēmanim darbs diplomātiskajā dienestā ir ļāvis izveidot plašus kontaktus vairākās Tuvo Austrumu valstīs. Neilgi pēc dienesta atstāšanas viņš reģistrējis uzņēmumu "Middle East Latvia Holding". Saskaņā ar aktuālo informāciju uzņēmuma neto apgrozījums 2019.gadā sasniedza gandrīz 12 000 eiro. Tajā pašā laikā īstas skaidrības, ar ko pats uzņēmums nodarbojas, nav. Publiski pieejamā informācija liecina, ka firma nodarbojas ar konsultēšanu komercdarbībā un vadībzinībās, turpretī minētajā "Nekā personīga" sižetā tika uzskaitītas darbības, kas bija norādītas firmas mājaslapā, tostarp pat nokārtot uzturēšanās atļaujas Latvijā. Šobrīd mājaslapa gan vairs nav atrodama, tāpat arī firmas Facebook lapa, kura izveidota 2017.gada 24.aprīlī, ir pavisam tukša.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X