Baltkrievijas pierobeža žurnālistiem joprojām ir slēgta, tāpēc par tur notiekošo varam uzzināt vien no aizsardzības ministra Arta Pabrika publicitātes foto. Jāteic, ka biju nedaudz vīlies, ministra kunga twitter profilā neieraugot bildi, kurā viņš rāda ar pirkstu uz robežā iestrēgušajiem cilvēkiem, ar komentāru: “Tie ir bēgļi.”

Tikmēr “Iraqi Airways” lidsabiedrības mājaslapā lidojumu biļetes no Bagdādes uz Minsku ir pilnībā izpārdotas līdz pat pēdējam šobrīd pieejamajam datumam – 26. oktobrim. Četri reisi nedēļā, no kuriem katrs varot uzņemt līdz pat 500 pasažieriem. Un tā ir tikai viena no padsmit lidostām Irākā. Un tikai viena no valstīm, no kurām “tūristi” dodas uz Baltkrieviju, lai pēc tam mēģinātu nokļūt sapņu zemēs.

Kamēr Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite izteikusi pieņēmumu, ka ekskursija no savas dzimtenes līdz Lietuvas robežai katram no ceļotājiem izmaksā aptuveni 15 000 ASV dolāru, Latvijas iedzīvotāju domas dalās.

Vieni atbalsta žoga būvi visas robežas garumā, stingru kontroli un jebkādas nelikumīgas robežas šķērsošanas apturēšanu. Tikmēr citi uzskata, ka pilnīgi visi, kas naktī pa mežu cenšas ielavīties kādā no Baltijas valstīm, ir pelnījuši uzņemšanu un atbalstu.

Jāteic, ka arī manas domas šinī jautājumā ir neviennozīmīgas. Jā, protams, arī bēgļi ir cilvēki, kuri pelnījuši cieņpilnu attieksmi. Bet – ja tu esi mērķtiecīgi samaksājis prāvu naudas summu, lai mēģinātu nelegāli šķērsot Eiropas savienības robežu, tad varbūt tomēr vajag rēķināties arī ar iespēju, ka viss neies gludi...

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X