Ja cilvēkiem par ārstēšanos no koronavīrusa nekas nav jāmaksā, par dzīvnieku ārstēšanu no Covid-19 turpretī var nākties atdot prāvu naudas summu. Turklāt, tieši tāpat kā cilvēkiem, arī dzīvniekiem šīs slimības ārstēšana var nebūt efektīva, vēsta "Rus.Postimees".

Jūlijā Tallinas iedzīvotāja Jane paņēma pie sevis divus kaķēnus - "bezpajumtniekus". Viņa cerēja, ka kaķēni sniegs viņai prieku un mierinājumu pēc iepriekšējā mīluļa aiziešanas uz labākiem medību laukiem. Tomēr prieks bija neilgs, jo pēc kaķēnu pirmās vakcinācijas mazie dzīvnieciņi kļuva vārgi un miegaini, bet vienam no viņiem tika novērotas problēmas ar kustībām un koordināciju.

Veterinārajā klīnikā tika secināts, ka abiem kaķēniem ir koronavīruss. Vienam no viņiem šis vīruss izpaudās "mitrā" formā, kad apkārt vēdera plēvei un vēdera dobumam veidojas ūdens, bet acīs - iekaisums. Otram kaķēnam bija neiroloģiskas izpausmes, kuru dēļ "atteicās" pakaļkājas. Tādēļ mazais kaķis nevarēja lēkāt vai kustēties tā, kā agrāk.

"Klīnikā mani nostādīja izvēles priekšā - vai nu taisām eitanāziju, vai ārstējam ar zālēm, kas Igaunijā nav reģistrētas. Tāpat arī ieteica, ko labāk darīt," atceras Jane. Sieviete nevēlējās iemidzināt abus mīluļus, tādēļ viņa "Facebook" grupās meklēja iespējas, kā iegādāties veterinārārstu noteiktos medikamentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X