Ar pagājušās sezonas čempionu “Olimp/Venta 2002” un vicečempionu – “Zemgales/LLU” spēli (4:7) sestdien sākās Latvijas čempionāts hokejā. Tāpat kā pērn septiņas komandas – vēl “Mogo”, “Liepāja”, “Dinaburga”, “Prizma” un HS “Rīga” – sešu apļu cīņās noskaidros izslēgšanas spēļu dalībniekus. Tāpat kā pērn galvenie pretendenti uz līderu lomu pašmāju hokejā būs “Olimp”, kuriem paredzēts arī starts Kontinentālajā kausā.

“Olimp” ir arī viena retajām virslīgas komandām, kur pazaudēto/iegūto attiecība ir pozitīva. Sastāvs papildināts ar vārtsargu Antonu Naumovu (pērn nespēlēja), aizsargiem Didzi Jansonu, Alekseju Popovu un uzbrucēju Kobu Jasu, kuri tāpat kā Naumovs pagājušo sezonu izlaida.

No “Mogo” iegūti aizsargs Kristaps Bazevičs un uzbrucējs Kaspars Saulietis, no “Zemgales” – uzbrucējs Vladislavs Adeļsons, bet no ārzemēm mājās dabūti aizsargs Andrejs Kostjuks (Zviedrija-4), uzbrucēji Reinis Mārtiņš Lejnieks (Somija-3) un Ņikita Priede (Krievijas jaunatnes čempionāts). Lielākais zaudējums varētu būt vārtsarga Rūdolfa Lazdiņa pāreja uz Krievijas junioru līgā (MHL) startējošo HK “Rīga”. 19 gadus vecais Lazdiņš pērn bija viens no “Olimp” vilcējiem.

Pie konkurentiem “Mogo” tagad būs atrodams uzbrucējs Lauris Bajaruns, cits “play-off” varonis Fjodors Jarovinskis atgriezies Daugavpilī, bet vēl viens pērnās sezonas varonis – uzbrucējs Emīls Ezītis spēlēs Zviedrijas 3. līgas klubā “Stromsbro”. “Olimp” pieteikumā čempionātam nav arī divu jauno aizsargu – Arvila Bergmaņa un Ričarda Landmaņa, kuri, visticamāk, ir kaut kur ceļā uz visu iespēju zemi Ameriku. Izmaiņas notikušas arī “Olimp” treneru korpusā: Aigars Cipruss devies uz Ķīnu, Jurijs Agureikins atgriezies Daugavpilī, trenera darbā debitējot Maksimam Širokovam.

Sezonas pašā sākumā kaut ko prognozēt ir stipri grūti, taču nebūšu pārsteigts, ja “Olimp” lielākā konkurente būs Jelgavas “Zemgale”, kas starpsezonā zaudējusi gandrīz visus pērnā čempionāta rezultatīvākos…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp