Pāris nedēļas pēc Lionela Mesi paziņojuma par pievienošanos vienam no pasaules vadošajiem futbola klubiem Parīzes "Saint-Germain" (PSG) viņa piemēram sekoja vēl viena no visu laiku izcilākajām futbola zvaigznēm Krištianu Ronaldu. Portugāles futbola izlases superzvaigzne pameta Itālijas grandu Turīnas "Juventus" un atgriezās komandā, kur pirms 12 gadiem skaļi pieteica sevi kā jauno Eiropas futbola spīdekli. Ronaldu atgriezies Mančestras "United"!

Kāpēc Ronaldu pameta "Juventus"?

Turīnas vienība atkal bija gatava atgūt savu troni Itālijas futbolā, un netrūka ambīciju UEFA Čempionu līgā, kur mērķis bija cīnīties par Eiropas klubu turnīra prestižāko trofeju. Kāpēc tad Ronaldu pameta vienu no Eiropas spēcīgākajiem klubiem?

Lai gan "Juventus" sastāvā ir talantīgi futbolisti, tomēr citiem Eiropas klubiem sastāvi ir dziļāki un labāk sabalansēti. Tas samazina Turīnas izredzes izcīnīt nozīmīgus panākumus uz lielajām futbola skatuvēm. Ronaldu ir pieckārtējs UEFA Čempionu līgas uzvarētājs, bet viņš neredzēja perspektīvu, kā ar Itālijas komandu varētu papildināt savu trofeju klāstu. Futbolists grib, lai viņu atceras kā visu laiku labāko, tāpēc nolēma meklēt jaunas mājas, kur šīs ambīcijas būtu iespējams apmierināt. Klubam tuvu stāvoša persona vietējiem medijiem atklāja: "Ronaldu ir gatavs darīt visu, lai varētu doties uz tādu vietu, kur var uzvarēt."

Sākotnēji, kad "Juventus" klubs 2018. gadā par rezultatīvā uzbrucēja pārcelšanos uz Itāliju samaksāja 100 miljonus eiro (iepriekš spēlēja Madrides "Real"), darījuma mērķis bija, ka vārtu mašīna palīdzēs klubam atkal izcīnīt UEFA Čempionu līgas trofeju. Pēdējo reizi vienībai tas pa spēkam bija 1996. gadā. Pat trīs treneru nomaiņas trijos gados nepalīdzēja sasniegt mērķi. Runā, ka pēdējā neveiksme UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlē pret "Porto" lika Ronaldu skatīties uz citiem klubiem Eiropas futbola kartē.

Protams, spert šo soli pamudināja dažādi notikumi ārpus futbola zāliena. Piemēram, Covid-19 radīja būtiskus zaudējums "Juventus" finansēs, tiek lēsts, ka zaudējumu apmērs sasniedza 200 miljonus eiro. Tāpēc arī Itālijas grands ir laimīgs, ka no Mančestras kluba īpašniekiem nākamo piecu gadu laikā saņems 15 miljonus eiro, kas ir trīs miljoni gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp