Septiņus melnādainus vīriešus 1951.gadā ASV Virdžīnijas štatā sodīja ar nāvi - zvērināto tiesa, kurā bija tikai baltādaini cilvēki, viņus atzina par vainīgiem sievietes izvarošanā. 70 gadus vēlāk visi septiņi vīrieši apžēloti.

“Martinsvilas septītnieks” tika apsūdzēts 32 gadus vecās Rūbijas Floidas izvarošanā Virdžīnijas štata pilsētā Martinsvilā 1949.gada 8.janvārī. Floida bija devusies uz lielākoties melnādaino apdzīvoto pilsētas daļu, lai saņemtu naudu par apģērbu, ko viņa iepriekš bija pārdevusi.

Floida apgalvoja, ka viņu esot izvarojuši 13 melnādaini vīrieši. “Martinsvilas septītnieks” tika aizturēts un nogādāts vietējā policijā.

Pēc nopratināšanas policijā visi septiņi vīrieši esot atzinuši, ka viņi pastrādājuši šo noziegumu vai bijuši tā liecinieki. Floida esot identificējusi divus no septiņiem vīriešiem kā viņas izvarotājus, vēsta ASV medijs NPR.

Visiem septiņiem vīriešiem ļoti ātri tika tika izvirzītas apsūdzības izvarošanā. Nevienam no viņiem pratināšanu laikā nebija pieejams advokāts.

Arī lietas izskatīšana tiesā notika ļoti strauji, un zvērinātie visus septiņus atzina par vainīgiem. Septiņu uz nāvi notiesāto vīriešu ģimene un vairāki aktīvisti uzskatīja, ka “Martinsvilas septītnieks” noziegumā atzinies spiediena un draudu rezultātā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X