Nedēļas nogalē Tallinā uz Lennarta Meri konferenci ieradās pazīstamākā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija palīdze Ļubova Soboļa, kura atbildēja uz vairākiem radiostacijas "Kuku" korespondenta Timo Tarves jautājumiem.

- Pēdējā laikā jums bijuši vairāki nepatīkami gadījumi, esat bijusi arestēta...

- Grūti tos nosaukt par nepatīkamiem gadījumiem. Man un manai ģimenei tas bija smags laiks. Pēdējā pusgada laikā pret mums tika vērsts vēl nepieredzēts spiediens, kas izpaudās kā krimināllietas, reidi manā dzīvesvietā, kuros cita starpā izņēma arī manas septiņus gadus vecās meitas personīgās mantas. Mani divas reizes iemeta cietumā. Vairāk nekā divus mēnešus aizvadīju mājas arestā.

Un pamatā tam visam bija politiski motīvi, represijas, kuras mūsdienu Krievijā norisinās pirms Valsts Domes vēlēšanām. Tas ir spiediens pret Alekseja Navaļnija komandu.

Kā jokoju konferencē, man ir neierasti patīkami atrasties valstī, kur mainās prezidenti un var bez bailēm atklāti izteikt savu viedokli par sociālpolitiskām tēmām. Un zināt, ka pēc šiem vārdiem tevi nesaslēgs rokudzelžos un neaizvedīs uz policijas iecirkni. Man tas patiešām ir neierasti, taču patīkami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X