Filadelfijas eksperiments ir viena no visu laiku neparastākajām Otrā pasaules kara sazvērestību teorijām, tomēr, vai tajā ir kāda kripata patiesības?

1943. gadā Filadelfijas Jūras kuģu būvētavā tika pabeigts ASV militāristu pasūtītais kuģis-iznīcinātājs “Eldridge”. Uz tā lielā slepenībā bija izvietotas arī vairākas visai interesantas ierīces, kuru skaitā bija arī ārkārtīgi slepeni ģeneratori, kas kuģi it kā spēja padarīt ienaidniekam neredzamu.

Kad pēdējais ģenerators bija novietots savā vietā, kuģa komanda gatavojās sistēmas testam. Kad ģeneratori tika ieslēgti, gaišā dienas laikā kuģu būvētavas vidū esošo kuģi ieskāva zaļgans mirdzums. Īsi pēc tam, kuģa apkalpes acu priekšā kuģis pilnībā izgaisa.

Liecinieki Norfolkas kuģu būvētavā Virdžīnijā ziņoja, ka Filadelfijas kuģis pēkšņi parādījies viņu ūdeņos. Pēc dažām stundām tas atkal parādījās Filadelfijā.

Kuģa apkalpe, kas atradās uz izgaisušā kuģa klāja ziņoja par nelabu dūšu, vājprātu un apdegumiem. Savukārt citi stāstīja par to, ka tikuši pilnībā iesprostoti kuģa metāla struktūrās, bet citi, ka kuģa pazušanas brīdī izkrituši cauri grīdai vai sienām. Daži ziņoja par apkalpes locekļiem, kas pēkšņi apgriezušies ar iekšām uz āru, bet citi vispār izgaisuši uz neatgriešanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X