Strauja dekompresija jeb spiediena samazināšanās gaisā esošā lidaparātā var nopietni apdraudēt cilvēkus uz lidmašīnas klāja. Par laimi, tāda veida incidenti ir ļoti reti. Viens no tiem norisinājās pirms 31 gada, kļūstot par pārsteidzošu izdzīvošanas stāstu.

Lidmašīnas kapteinis bija burtiski izrauts no savas vietas un iesūkts lidmašīnas priekšējā logā. Par laimi pilota kājas bija ieķērušās lidaparāta stūrē. Viens no stjuartiem nekavējoties piesteidzās pie neapskaužamajā situācijā nonākušā pilota un sagrāba viņu aiz vidukļa. Tikmēr otrs pilots centās atgūt kontroli pār lidmašīnu, savukārt kuģa apkalpe lika pasažieriem piesprādzēties un ieņemt avārijas situācijas pozas.

Kad pilotam bija izdevies atgūt kontroli pār lidmašīnu, viņš veica strauju nolaišanos zemāk, iedarbināja lidmašīnas autopilotu un lūdza palīdzību radio frekvencē, kas bija pieejama, tomēr nespēja sadzirdēt atbildi, jo izrautā loga dēļ kabīnē valdīja vēja radīts troksnis. Kapteinis visu šo laiku joprojām atradās ārpus lidaparāta.

Centieni ievilkt kapteini atpakaļ lidmašīnā nevainagojās ar panākumiem, tomēr pa logu bija saredzama kapteiņa galva un torss. Visi bija pārliecināti, ka kapteinis ir miris. Stjuarts, kurš bija sagrābis kapteiņa kājas, sāka pagurt un salt, tāpēc palīgā nāca cits stjuarts, kuram izdevās iesēsties kreisajā pilota krēslā, piesprādzēties un turēt kapteiņa kājas. Tiesa, nu jau vairs tikai aiz potītēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X