Lielas lauku mājas saimniece, kas rokas pa zemi, ka šņakst vien, un līderības trenere, pie kuras mācījušies Latvijas lielāko uzņēmumu, banku un valsts iestāžu vadītāji. Viņas aizrautība, enerģija un dzīvesprieks tā "pielīp", ka pietiek vēl ilgam laikam. Tāda ir Rūta Lūse - uzņēmuma "Spring Valley" valdes priekšsēdātāja, kuras dzīve ir kā apliecinājums: "par vēlu nav nekad", jo pa īstam mācīties un kāpt pa karjeras kāpnēm viņa sāka vien 50 gadu vecumā. Šī gada forumā "Līdere 2021" Rūta runās par sapņiem, nejaušībām, izvēlēm.

Lai nokļūtu Rūtas Lūses dzimtas mājās pie Kukru ezera, jābrauc uz Ērģemi - gleznainu pagastu Latvijas ziemeļos, kur atrodas Latvijā skaistākās baznīcas drupas, ezers ar nogrimušu “Luftwaffe”lidmašīnu, ir tīrākais gass Eiropā un kur gluži kā Parīzē un Kannās spēlē aristokrātisko pentaku. Metropoles hipsteru zināšanai: jūsu iecienītais “Mūrbūdu sidrs” nāk no Ērģēmes.

Kuļamies cauri Ziemeļvidzemes mežiem, kas nav nekādi Pierīgas krūmāji, te viss ir pa īstam - neizbrienami purvi, rudeņos gaudo vilki, un arī lāču pēdas nav retums. Nepārsteidz, ka tieši šajā apvidū pēc Otrā pasaules kara visilgāk noturējās mežabrāļi.

"Lejaskukri" līdzinās brīvdabas muzejam - senu ēku puduri apņem simtgadīgi koki. Tērpusies sniegbaltā blūzē un gumijas zābakos līdz celim stingrā solī mums pretim pa slapjo zāli brien minatūra sieviete. “Rūta,” viņa enerģiski dod roku, un uz mirkli man škiet, ka viņa labāk iederētos kādā no tiem ultramodernajiem ofisiem ar ziloņkrāsas betona sienām, ko “atdzīvina” digitāls ūdenskritums un uzmundrinoši saukļi. Daudz nekļūdos, jo Rūta vienlaikus ir, gan mūsdienīga sieviete ar galvu reibinošu karjeru, gan vieda lauku sieva, kas stingri stāv uz zemes. Pa dzimtajā zemē stādīto garo pupu kāpt debesīs. Tas ir par Rūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X