Jāteic, ka līdz pat pandēmijas sākumam daudzi bija piemirsuši par dabisko imunitāti un tās spēku. Tā kā bīstamais vīruss visskarbāk pļauj tieši gados vecākus cilvēkus, bet viņu dabiskā imunitāte likumsakarīgi ir vājāka nekā jauniem, tad attapīgākajiem pašmāju un ārvalstu prātiem nevajadzēja daudz laika, lai savilktu šos faktus kopā un nonāktu pie vieda secinājuma.

Loģika ir pavisam vienkārša – ja tu aktīvi sporto, veselīgi ēd un pietiekami daudz guli, šis vīruss tevi neķers vai arī izslimosi to tikpat vienkārši kā iesnas. Par šo iestājas pat daudzas no 100 gudrākajām valsts galvām. Piemēram, deputāts Aldis rakstīja, ka nu jau kļuvis tik veselīgs, ka tagad viņam dienā pietiekot ar vien četrām stundām miega. Kāds pūš tā, it kā nebūtu rītdienas.

Tomēr šajā visā ir kāda būtiska nianse – vai tiešām ir tā, ka dabiskā imunitāte pasargā tikai no Covid-19? Protams, ka nē! Konsekvence prasa neapstāties un doties soli tālāk. Ja cilvēks ir stiprs garā un tīrs miesā, ir pilnīgi loģiski, ka viņa organisms tiks galā arī ar citām kaitēm. Nav svarīgi, vai tas būtu gastrīts, slikta redze, impotence, depresija vai seksuāli transmisīvās slimības – īsteni veselīgi cilvēki ne ar ko no tā nevar saslimt smagā formā.

Ir vesela virkne slimību, kas ir bīstamas vienīgi neveselīgiem cilvēkiem, un katrai no tām ir izgudrotas kaut kādas “zāles”, kas it kā palīdz atveseļoties vai pat nesaslimt.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X