Ziemeļamerikas treneriem ir kāds skaitāmpantiņš, kuru tie mēdz atkārtot pēc katra zaudējuma. Ka šī spēle ir pēc iespējas ātrāk jāaizmirst. Laiks aizmirst šīs sezonas debiju Rīgā pret Čeļabinskas “Traktor” (1:6) Sergejam Zubovam un viņa brigādei bija trīs dienas.

Lai svētdien uzņemtu Jaroslavļas “Lokomotiv”, pret kuru KHL čempionāta starta mačā Jaroslavļā bija izdevies nospēlēt cienīgi (2:3). Diemžēl atbildes spēle Rīgā bija kā turpinājums “Traktor” murgam. 0:4 jau pirmajā trešdaļā. Ko darīt tiem, kam atmiņa laba?

Kāds mans draugs – Armands, kuram ir labas zināšanas hokejā, pēc 1:6 tā kā bailīgi bilda: “Ka tikai Zubovam Rīgā neiznāk tāpat kā Ozoliņam. No malas izskatās, ka ir labs sastāvs, bet spēle kaut kā neaiziet… Kaut abi – Zubovs un Ozoliņš bijuši NHL zvaigznes, hokeju saprot izcili, bet…”

Neesmu pesimists kopš dzimšanas, cerēju, ka tik baisi “Arēnā Rīga” mūsu “Dinamo” vairs nespēlēs kā pret Čeļabinsku, bet mačs ar “Lokomotiv” bija vēl briesmīgāks. Zinot, ka “Dinamo” ir ļoti viduvējs mazākums (7 zaudēti vārti 19 mazākumos), būtu tikai loģiski, ka hokejisti cenšas netikt uz noraidīto soliņa. Nospēlētas nepilnas divas minūtes (1:40), kad par pretinieka turēšanu noraidās Gints Meija. Formāli Jaroslavļas vairākums tiek izturēts, jo “Lokomotiv” spēlētājs vārtus gūst sekundi pēc tam, kad Gints atgriezies laukumā. 5:03, kad rezultāts jau 0:2, Gunārs Skvorcovs tiek noraidīts par klupināšanu. Čehu leģionārs “Dinamo” vārtos Matejs Mahovskis noturas 50 sekundes, kad pēc Bušē diagonālās piespēles vārtpriekšā tiek atrasts Ivanovs – 0:3.

Un malā iet Mahovskis, lai atdotu vietu Mitiščos sīkā savainojumā cietušajam zviedru vārtsargam Juhanam Matsonam. Matsons iztur līdz Emila Puarjē noraidījumam – 17:07 – “Lokomotiv” realizē otro vairākumu. Tā kā pirmais gols tika briedināts vairākumā, tad trīs iespējas, trīs goli. Kas šoreiz noraka “Dinamo”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp